Кои билкови продукти ще ни помогнат да сме тонизирани и енергични?

Хората са използвали различните билки и подправки през своята хилядолетна история не само в готварството, но и за лечение. Растенията и билките имат доказани противовъзпалителни, противотуморни, антиоксидантни и други положителни свойства върху човешкия организъм. Тези лекарства на природата могат значително да повлияят върху функционирането на организма и това е причината хората все по-често да се обръщат към подобни препарати. Предлагаме ви да научите малко повече за полезния екстракт от зелен чай. Той не само ще ви тонизира, но също така е мощен антиоксидант, който забавя стареенето.

Какво представлява екстрактът от зелен чай?

Огромната сила на екстракта от зелен чай идва от факта, че той е източник на катехин полифеноли, антиоксидант, потискащ развитието на раковите клетки. Разбира се бихте могли да употребявате зелен чай и като ежедневна напитка, но когато е под формата на хранителна добавка, действието ѝ е много по-концентрирано. Растението Camellia Sinensis става популярно, заради положителните свойства, които има върху здравето на човека.

YouTube

Екстрактът от зелен чай е богат на витамини и минерали, но по-специален го правят натуралните биоактивни вещества – феноли и полифеноли. Силният антиоксидантен ефект е свързан със съдържащите се в него катехини, танини, флавоноиди и тефлавини. Зеленият чай се бори със свободните радикали в тялото и му помага по-бързо да изгори излишните мазнини. Хранителните добавки са полезни за всеки, който иска да подобри здравето си, да е тонизиран и да постигне добри резултати в спорта.

Хората, които не обичат вкуса на зеления чай и не желаят да го приемат като напитка, могат да се възползват от положителните свойства, които би им донесъл под формата на екстракт. Течната форма на билковия препарат винаги е по-силно, концентрирано и лесна за употреба. Комбинацията между зелен чай и друг антиоксидант като какаото има още по-добър ефект, върху тонуса и укрепването на здравето.

Как екстрактът от зелен чай помага за нашето здраве?

През годините са направени много проучвания и изследвания свързани със свойствата на зеления чай. Неслучайно той е една от най-популярните билки за постигане на дълголетие, добро здраве и тонус. Помага много в борбата със свободните радикали, чрез което забавя стареенето. От Cvetitaherbal.com ще ви представят няколко от ползите при употребата на екстракт от Camellia Sinensis:

  • поддържа нормалното действие на сърдечно-съдовата система – според различни учени билката подобрява кръвообращението. В следствие на това сърдечната система функционира оптимално и е възможно да предотвратите хипертония;
  • помага за по-бързото изгаряне на мазнините от организма – да сте в добра форма и да спортувате е важно както за тонуса, така и за здравословното ви състояние. Екстрактът допринася за по-бързото изгаряне на мазнините в тялото. Това ще ви помогне и при желанието за отслабване;
  • възможно е да намали възпаленията – силният антиоксидантен ефект, който има билката, може да окаже влияние върху възпаления, които водят до болки в ставите или проблеми с кожата;
  • екстрактът е полезен при преумора и умствено натоварване – много хора се чувстват претоварени и уморени. Използването на билковия препарат се препоръчва при умствена преумора, защото дава допълнително енергия и тонус.

Много са причините да изберете екстракта от зелен чай. Той повлиява положително редица здравословни състояния и ви помага да преборите умората.

Какво е действието на трибулус терестис?

През годините хората са използвали отвара от трибулус терестис, за да подобрят спортните си постижения, за повишаване нивата на тестостерон и за тонус. Днес ще откриете професионално направени билкови препарати с трибулус, които ще ви помогнат да балансирате здравословното си състояние и да имате по-добри спортни резултати. Трибулус терестис има много комплексно действие:

  • при мъжете трибулус спомага за покачване на мускулната маса – това се случва благодарение на завишените нива на тестостерон. След редовен прием на билковия препарат ще усетите прилив на енергия и издръжливост;
  • по-висока потентност – след определена възраст нивата на тестостерон в организма на мъжа намаляват. Ако изберете екстракта от трибулус ще увеличите нивата на важния хормон и ще имате много по-добро либидо;
  • трибулус терестис има антибактериални свойства – растението съдържа различни съединения, които имат антибактериално действие. Тези вещества се борят със свободните радикали, могат да предотвратят и увреждането на клетките в тялото;
  • нормализира хормоналния баланс и при мъжете и при жените – билката регулира хормоните, което я прави натурално средство за борба с различни проблеми.

Трибулус има изключително мощно въздействие върху повечето системи в тялото. Препоръчително да се консултирате с лекар, преди да изберете хранителна добавка с трибулус терестис. Важно е също да спазвате указанията на опаковката и да не превишавате дневната доза.

Защо да използваме билков продукт трибулус за тонус и енергия?

Ако се чувствате отпаднали или искате да подобрите здравословното си състояние, винаги може да се обърнете към продукти на билкова основа. Това е най-естественият и нормален начин да подпомогнете функцията на организма и да постигнете по-добри спортни резултати. Трибулус терестис или позната като „бабини зъби“ е билка с комплексно действие, полезна и използвана от хората в миналото и днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе