Кубрат бе домакин на мини хандбален турнир през уикенда

За поредна година в град Кубрат се проведе мини-хандбален турнир. Организатори на проявата бяха Българската федерация по хандбал (БФХ), Община Кубрат и Хандбален клуб „Кубрат“ (ХК). Специалистите по хандбал – Стефан Калинов, Йордан Джипов, Илиан Илиев и Борислав Борислав обясниха, че тази година в Спортна зала „Кубрат“ участие са взели 16 отбора от Североизточна България. Общо 160 участници бяха от Шумен, Бяла, Каспичан, Кубрат, Мартен, Нови пазар и Опака.

Приятелските срещи се проведоха на два терена между момчета, момичета и смесени групи. Хандбалният фестивал, каквото е мотото на проявата, включваше ученици до 10-годишна възраст, а идеята на спортното мероприятие е по-скоро да тренира и забавлява подрастващите млади спортисти и надежди, тъй като в турнира всички бяха победители и всички получиха заслужени купи и медали.

YouTube

Купите за капитаните на отборите и медалите за всички участници бяха връчени от домакините от Кубрат, начело с кмета на община Кубрат, г-н Алкин Неби и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към Общината, г-н Стефан Калинов.

Мини-хандбалният турнир в Кубрат отново събра млади спортисти в едно незабравимо спортно изживяване, което ще остане в сърцата им за дълго време. Събитието не само насърчава физическата активност, но и развива спортните стойности като екипна работа, дисциплина и уважение към противника. „С нетърпение очакваме следващото издание на този вълнуващ турнир, който ще продължи да радва и вдъхновява младите хандбалисти“, заявиха гостите и домакините от Кубрат.

Поздравления към организаторите, треньорите и състезателите отправи кметът Неби, който винаги е насърчавал и е подкрепял спортните дейности в общината. От свое име и от името на Община Кубрат кубратският градоначалник пожела на всички много здраве, много спортни успехи и разбира се само победи на спортния терен.

МИНИ-ХАНДБАЛЕН ТУРНИР В КУБРАТ: ПРАЗНИК НА СПОРТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯЗа поредна…

Posted by Община Кубрат on Saturday, April 20, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе