Пианистите Хасан и Ибрахим бяха в Кубрат

Кметът на община Кубрат, г-н Алкин Неби, заедно с цялото общинско ръководство, се срещна с известните музиканти Хасан и Ибрахим Игнатови, които тази вечер ще изнесат от 18.00 ч. концерт в центъра на лудогорския град. Домакин на концерта, който ще се проведе на открито, на площад „Възраждане“ е Община Кубрат. Участието им съвпада с емблематичния за града фолклорен фестивал „Божурите“, който ще се проведе утре край с. Беловец.

На опознавателната среща в Заседателната зала на Общината присъстваха още председателят на Общинския съвет г-жа Нуршен Халилова, заместник-кметовете – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, деца от Клуб „Емпатия“ с ръководител д-р Надие Карагьозова – секретар на МКБППМН – Кубрат, която представи и невероятните музиканти, както и други представители на Общината.
По време на срещата скъпите гости споделиха свои впечатления, както и някой подробности за своята музика и творчество. Разговорите засегнаха и предстоящото изграждане на първия и единствен паметник на хан Кубрат в България, чиито макет впечатли гостите.

YouTube

Големите пианисти разгледаха с голямо уважение и посветения кът на Лили Иванова в сградата на читалището, нейни лични вещи, албуми и фотографии. Водената делегация от д-р Карагьозова получи и плочи с песента на Лили Иванова „Моят град“ от секретаря на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, г-жа Толя Тодорова. Пред пианистите умения на пианото показаха и малки таланти от музикалната школа към читалището с ръководител г-жа Сийка Русева.

На сцената в Кубрат тази вечер ще пеят също Виктория Пощарова и Рюгзан Бейханова. На музиката им пък, балет ще изиграе 11 годишната Аляра Хамид. С братята на сцената ще бъде и баща им Денис Игнатов.

Със събитието, Община Кубрат се нарежда и сред общините-добрите примери, които подкрепят младите таланти на България.

ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО СЕ СРЕЩНА С ГОЛЕМИТЕ ПИАНИСТИ ХАСАН И ИБРАХИМДнес, кметът на община Кубрат, г-н Алкин Неби,…

Posted by Община Кубрат on Friday, April 26, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе