Ученции от ОУ „Васил Левски“ с второ място за читатели на месец aприл в надпреварата „Книговище“

През месеца на четенето учениците от втори “а” клас на ОУ „Васил Левски“, с класен ръководител Татяна Василева, се включиха в априлското състезание на платформата Книговище за четене с разбиране. Мисията на Книговище е да помогне на всяко българско дете да открие удоволствието от четенето, да се научи да осмисля прочетеното по-добре, да изгради трайно желание за знание и любопитство към света.

Учениците на г-жа Василева получиха приза Клас “Читатели” за м. април. По брой решени въпросници се класираха на четвърто място от 101 паралелки второкласници от страната, участващи в априлската надпревара. Натрупаха 19 876 точки след като решиха общо 3822 въпросника към учебното съдържание в читанките и към прочетени от децата книги. За втора година паралелката се включва в състезанието на Книговище и се класира в челните позиции.

YouTube

“Как се ражда книгата?” бе темата на посещението на второкласниците в Печатница Полиграф ООД, където наблюдаваха процеса по издаването на книгите, списанията, вестниците и други печатни издания. Децата видяха как се прави набор на страници, оформление, дизайн на корици и вътрешното тяло на книгите. Благодариха на служителите за топлото посрещане и на Светла Христова /майката на Християн Христов/ за съдействието и възможността да се запознаят с атмосферата в печатницата.

ВТОРИ А КЛАС НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО В СТРАНАТА📖През месеца на четенето учениците от втори “а” клас, с класен ръководител…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Thursday, May 2, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе