Гергьовден в Кубрат

С поднасяне на венци и Гергьовска люлка в центъра на Кубрат, жители и гости на лудогорския град отбелязаха Гергьовден. Слово по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия произнесе кметът на Община Кубрат, г-н Алкин Неби.

„На Гергьовден, когато почитаме Свети Георги Победоносец, свеждаме глави пред подвига на българските воини, доказали с кръвта си своята преданост към род и родина в не една битка. Битки има и в мирно време. Битки, за които не е нужно оръжие, но са нужни вяра, чест, достойнство, доблест! Прекланяйки се пред историческата слава на българските бойци, нека отдадем почит и на тези, които и днес с труда си са гарант на мира – у нас и зад граница. На Гергьовден празнуват хиляди именници, както и животновъдите. Нека Свети Георги Победоносец да ги закриля и да им дава здраве и благоденствие! Желая здраве, благополучие и сполука на всички!”, каза в обръщението си към присъстващите кметът Алкин Неби.

YouTube

КУБРАТ ОТБЕЛЯЗА ПОДОБАВАЩО ГЕРГЬОВДЕНС поднасяне на венци и Гергьовска люлка в центъра на Кубрат, жители и гости на…

Posted by Община Кубрат on Monday, May 6, 2024

На церемонията пред паметника на загиналите във войните присъстваха още председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова, зам.-кметът Женифер Пойраз, общински съветници, ръководители на отдели към местната администрация, културни дейци, граждани. Бяха поднесени венци от Общинската администрация и Общинския съвет, от училища, ПК „Наркооп“ – Кубрат, от политически сили и граждани.

На Гергьовска люлка пред сградата на Общината се залюляха за здраве малки и големи. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи оркестър „Славяни”, както и талантливи певци и танцьори от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891”.

Кадри от празничния Гергьовден в град Кубрат.

Posted by Община Кубрат on Monday, May 6, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе