Симеон Славчев поздрави музейните работници в Разград

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТОДОРОВА,

УВАЖАЕМИ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ,

YouTube

Приемете моите поздравления по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните работници, честван за първи път през 1978 г.

Музеите са специалните места, на които се срещат минало и настояще. Там, където историческата истина е представена чрез факти и експонати, които ни вълнуват, ограмотяват, възхищават и обръщат погледа ни към корена и идентичността – наша или чужда.

Наред с традиционните музеи, излагащи картини, исторически или археологически паметници, съществуват музеи на почти всичко: музей на транспорта, музей на виното, музей на детството и други. Времето доказа, че това е категоричното доказателство за важността на мисията, която изпълняват тези институции в името на опазването на световното и културното наследство, особено в Разград.

Традиоционните експозициите на музея ежедневно пренесят посетителите назад във времето и посредством увлекателни и забавни форми ще ги направят съпричастни с живота на римляните. Постоянната експозиция „Следи от древността“ представя уникални археологически културни ценности от най-ранно засвидетелстваната епоха в Лудогорието – Късния палеолит, Античността и Средновековието са ярък принос за българката културна идентичност и вече са модел за много други национални музей.

Видно е, че Вашата работа е необходима за оцеляването на обществото като едно цяло. Безспорно е, че задачата Ви е нелека и среща трудности относно финансиране, кадрови попълнения и специфични умения, необходими за изпълнение на ежедневните задачи.

Бъдете смели и предприемчиви, преодолявайте несгодите и продължавайте да работите и да развивате музейното дело! Пожелавам Ви здраве и несломим дух за високо самочувствие на жителити на Разград и региона!

С уважение,

Симеон Славчев, водач на листата на БСП за България

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе