Антоанета Цонева: Институциите трябва да работят за хората, а не да са бухалки в ръцете на властта

Политиката за увеличението на пенсиите и доходите на българските граждани, провеждана от  правителството на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ беше сред най-горещо обсъжданите теми на срещата на водача на листата на ПП-ДБ Антоанета Цонева и кандидата за народен представител Диана Нейкова с избиратели в Лозница.

Решителността на правителствата „Кирил Петков“ и „Николай Денков“ да оставят в миналото „постната пица“ на ГЕРБ е горещо одобрявана от хората, показа оживената дискусия в залата.

YouTube

Решението държавата да поеме разходите за лекарства на сърдечно болните, грижата за младите семйства, които се ползват от данъчни облекчения в размер на 600 лева годишно, безплатните детски градини са мерки, които вече дават резултат, обясни Антоанета Цонева. Статистиката сочи, че през  2023 година  у нас  са се върнали 42 хиляди млади хора. защото са  преценили, че условията за живот в родината са се подобрили, съобщи тя.

Диана Нейкова, която е кандидат  на ПП-ДБ за народен представител от гражданската квота, представи пред съгражданите си дейността на сдружението „Събуди Лозница“. Ние искаме да насърчим хората да бъдат активни, да се ангажират с проблемите на нашата общност. Така заедно ще убедим обхванатите от политическа апатия избиратели, че промените и в малките населени места могат да зависят от обикновените хора, обясни Нейкова.

Много въпроси, свързани с това какво е значението на промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народно събрание, бяха отправени от аудиторията към представителите на ПП-ДБ. Антоанета Цонева напомни, че за първи път по време на кабинета „Денков“ за общините в България са отделени близо 2,5 млрд. лева. Какви и колко проекта ще се финансират  с тях вече няма да зависи от благоволението на властта в София, а от това колко кметските администрации са готови да ги реализират  по места.

Няма да позволим да се върне  политиката на постната пица на ГЕРБ, която държи хората  в бедност, а парите се раздават от джипки или след тайни  договорки с властта, категорична бе Антоанета Цонева.

Тя призова хората от Лозница на изборите  на 9 юни да подкрепят решително ПП-ДБ, защото коалицията ще провежда политики, които ще позволят на българите да живеят като европйци. Трябва ни държава, в която законите важат за всички, институциите не са бухалки в ръцете на властта, парите от нашите данъци правят живота ни по-добър и създават благосъстояние за всеки  дом, казаха в заключение кандидатите на ПП-ДБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе