Антоанета Цонева: Направихме 56 лекарства за кръвно безплатни

Водачът на листата за народни представители от “Продължаваме Промяната – Демократична България” в област Разград Антоанета Цонева се срещна в понеделник с пенсионери от гр. Исперих, като фокус на разговора бяха теми, свързани със здравеопазването. Тя посочи някои от постиженията, постигнати от управлението на ПП-ДБ, продължило само за 9 месеца. Сред тях – че 56 лекарства за сърдечно-съдови заболявания станаха безплатни, а над 300 са с намалено доплащане, с което над половин милион българи могат да се грижат за здравето си с по-малко лишения.

Депутатът от ДБ напомни, че управлението на ПП-ДБ е започнало война с практиката здравната каса да плаща до 30 пъти повече за едно и също онкологично лекарство на различни болници, от което се губят 100 милиона лева годишно от средствата за лечението на хора с онкозаболявания.

YouTube

“Ще ограничим силно доплащанията от страна на пациентите, за да могат повече хора да поддържат добро здраве”, обяви като един от основните предизборни ангажименти на ПП-ДБ Антоанета Цонева.

Тя се срещна с хора от третата възраст и в пенсионерските клубове в Разград и в клуба в с. Осенец. Освен за здравеопазване, на срещата се говори за увеличените при управлението на ПП-ДБ пенсии и за начините за преодоляване на демографската криза. На 22 май Цонева и кандидати от листата на коалицията ще се срещнат с избиратели в с. Гецово, където акцент на разговорите ще бъде  увеличението на доходите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе