Защо се нуждаете от международна регистрация на марка?

Терминът „търговска марка“ е познат на аудиторията. Целта на регистрирането на такъв тип интелектуална собственост е в това да се увеличи достъпността и разпознаваемостта на даден продукт и набор от продукти и стоки, които предлагате на пазара. Самата регистрация на бранд не е трудно, но за да се избегнат някои неточности е добре да се възползвате от професионални услуги за международна регистрация на марка, която е с по-широк спектър на приложение. Предприемачи, които искат да стъпят на чуждите пазари и да си осигурят стабилно присъствие е логично да бъдат ясно представени така, че да могат да извлекат максимума дивиденти от това си начинание.

Еднакви ли са законодателните критерии за регистриране на българска и европейска търговка марка?

Основната разлика, която се отнася да регистрирането на българска и международна марка е териториалния ѝ обхват. Що се отнася до това да се вземат под внимание всички онези аспекти и детайли, които са свързани със спазването на регламентите пи подаване на заявка можем да споделим, че се касае за идентичен модел на описание и избор на съответното лого, с което ще се представяте в търговската мрежа.

YouTube

Има защо да помислите за международно представяне. Това реално би ви подсигурило едно по-сигурно и благоприятно влияещо на бизнеса ви развитие. Когато имате правна защита почти навсякъде по света то това определено би довело до повишаване ръста на продажбите ви. Респективно това е признак на добри годишни финансови показатели.

Съществуват няколко основни неща, с които е необходимо да се запознаете що се отнася именно до осигуряването на по-добър потенциал за разгръщане на ваши бизнес. Затова е определящо да се възползвате от консултантски услуги, които ще разкрият всички онези възможности, които ви предоставя регистрирането на международен бранд. А това в най-общи линии са:

  • Стабилност на бизнеса ви;
  • Защита на бранда на международните пазари;
  • По-ефективно налагане на продуктите и тяхната разпознаваемост;
  • Гаранция за подобряване нивото на продажби и други.

Да, ще платите повече за регистриране на международна марка, но определено тази инвестиция си струва на фона на ползите, които ще извлечете от това.

Видове

Много са международните марки, които бива регистрирани в Световната организация за интелектуална собственост. У нас също присъстват такива, които са доста добре познати на потребителите. Разбира се не говорим само за такива, които откриваме м магазините за хранителни стоки. Касае се за брандове, които са се утвърдили в световен мащаб.

Според нашия закон видовете търговски марки се разграничават на:

  • Колективна;
  • Сертификатна;
  • Търговска.

От икономическа гледна точка всеки вид си има своите преимущества. Разбира се, че когато ви предстои да вземете решение, което се отнасят до това дали изобщо да се инвестира в такъв тип интелектуална собственост е важно да се подчертае, че именно бранда и визуалното присъствие на пазарите е това, което ще идентифицира продуктите ви, ще ги направи разпознаваеми за потенциалните ви клиенти.

Затова е необходимо да създадете такъв знак, който да не се препокрива с останалите представени брандове, а да е лесен за възприемане и да се отличава от останалите представени стоки, продукти и услуги. Научете повече и за европейските патенти.

Етапи за регистриране

Изключително улеснена е процедурата за регистриране на международна търговска марка. Имайте предвид, че можете да подавате заявление на английски, немски или френски. Подчертаваме още веднъж, че е важно да се възползвате от консултантски услуги, тъй като това би ви спестило:

  • Време;
  • Допускане на грешки, заради които да получите отказ от регистрация;
  • Спазване на изискуемите срокове за заплащане на такси и други;
  • Управление, което е свързано със следене за нарушения както и удължаване срока на валидност;
  • Защита от международни адвокати и други.

В случай, че основните ви клиенти са тези на територията на страната няма нужда да регистрирате международна марка, но при положение, че искате да разраснете бизнеса си то е очевидно, че по-добри възможности предоставя регистрирането на марка, която е с много по-широк обхват на приложимост и защита.

Информирайте се повече по темата в chuime.bg

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе