Кандидатът за народен представител Симеон Славчев: Време е за коренно различен подход и модел за правене на политика в България (ВИДЕО)

Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България Симеон Славчев бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Той е на 45 години, семеен и е инженер по професия. Започва да се занимава с политика, защото според него тя е средството за решаване на проблемите на българските граждани.

Симеон Славчев е категоричен, че познава добре региона и реалните проблеми на града: „Родом съм от област Разград по майчина линия и съм прекарал голяма част от детството си в района. Смея да твърдя, че познавам доста голяма част от проблемите на областта и моята цел е, връщайки се към корените си и родното си място, да допринеса за решаването на тези проблеми“, сподели той.

YouTube

На въпрос какви приоритети са заложени в програмата на партията Славчев коментира, че  областта има уникални дадености и в сферата на индустрията е нужно привличането на сериозни инвеститори, защото без работеща ефективна икономика и индустрия няма как да се развива нито една от другите политики. Развитието на земеделието също е приоритет на партията: „Област Разград, както и цяла България, имат изключително плодородни земи и е време да започнем и да изнасяме българка продукция, както е и изключително важно да задържим младите хора в Разград – те трябва да имат сигурна и добре платена работа“ – категоричен е той.

По време на разговора Симеон Славчев отговори и на въпроси на граждани, като първият бе свързан с чистотата на града. Славчев сподели, че градът и областта се развиват в правилната насока и според него кметът, който е избран, вече работи по този проблем. Той засегна и темата с чистотата на въздуха: „Има доста сериозен проблем с качеството  на въздуха и моята основна цел като народен представител ще бъде да направя връзката между местното самоуправление и законодателната и изпълнителна власт така, че всеки един от проблемите да може да бъде решен“ – каза кандидатът за народен представител.

Славчев бе попитан и дали може да се справи с проблема с безводието: „Работим в тази насока и имах възможността да се срещна с директора на ВИК-Разград, като набелязахме конкретните проблеми и техните решения“ – каза той. „Имаме план  в рамките на 2 години да бъде променена цялата ВИК инфраструктура, тъй като се оказва че над 70% от водата, която влиза по мрежата се губи и не стига до потребителя, а потребителят плаща цялата стойност, което е абсолютно несправедливо“ – добави още Славчев.

Той коментира и темата с местата за спортуване в града като уточни, че ще се работи по това, тъй като също е от изключително значение и е нужно да се изградят повече площадки за масов спорт.

Славчев бе попитан и дали проблемът с миризмите може да бъде разрешен: „Имаме конкретно решение на проблема и това е законодателна инициатива, която ще започне още от ден 1 на новото Народно събрание, ако бъда избран за народен представител. Това е промяна на нормативната наредба и законодателството, защото в момента има действаща нормативна наредба, която позволява институциите да си прехвърлят топката и проблемът да остава нерешен“ – каза той, като допълни че ще направи така, че да има пряка връзка между местното самоуправление, бизнеса и законодателната власт.

На въпрос от гражданин дали може да гарантира,  че ако бъде избран ще има отчетност от негова страна, Симеон Славчев бе категоричен: „Всяка една дейност трябва да има отчетност и аз, като народен представител, ще се отчитам пред гражданите всяка седмица. Ще се срещам с жителите и не само ще давам отчет, но и ще обсъждаме заедно проблемите и тяхното решение“ – сподели той.

На финала на гостуването си Симеон Славчев бе попитан и защо хората да гласуват за него: „Занимавам се с политическа дейност от доста време и винаги сме доказвали, че това, което казваме, го правим. Време е за коренно различен подход и модел за правене на политика в България и моята основна цел,  влизайки в Народното събрание, е да покажа, че има работещ и ефективен модел за решаване на всеки един от проблемите на българските граждани и респективно на област Разград“ – каза кандидатът, който се надява с общи усилия заедно с гражданите това да бъде постигнато. „Призовавам жителите на област Разград да ни гласуват доверие, като съм наясно, че огромна част от доверието им се е загубило с времето, но ние сме доказали, че не предаваме нашите избиратели“ – завърши Славчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе