Празник за деня на детето получиха малки пациенти от варненска болница от кубратските си приятели

Седмо поред посещение в Клиниката по детска хематология и онкология – Варна, осъществиха доброволците обединени в каузата „Твори добро-дари добро“, инициатива на кубратската местна комисия.

YouTube

В навечерието на 1 юни-денят на детето, малките пациенти преживяха емоционални моменти със забавни гатанки, подготвени от кубратския секретар Надие Карагьозова. За позналите верния отговор, бяха подготвени индивидуални поощрителни награди от интересни по интересни с различни позитивни символи. По време на срещата с много смях и радост бяха посрещнати многото  подаръци и куп изненади, като имаше за всеки по нещо –за децата, за родителите, и за медицинския персонал. 20 деца от клиниката получиха индивидуални празнични пакети украсени с меченца,  пъстри балони, книжки за оцветяване и специално за събитието изработени от майстор-сладкар оригинални бисквитки декорирани съобразно темата. Образователния кът на занималнята също беше обогатен съобразно потребностите на малките пациенти- настолни игри, детски книжки с приказки, комплекти за рисуване, декоративни перфоратори и ножици за изработване на картички, цветни блокчета и стикери за декорация.

С кубратския секретар до Варна, пътуваха  младежи, участници в проявата (Мустафа Къртълов и Беркант Мутишев), които провокираха малките пациенти на тема коли и футбол, и се разрази горещ разговор, както се казва „по мъжки“. От свое име и от името на всички подкрепили благотворителната кауза, батковците поздравиха малките пациенти по случай 1 юни  и ги обявиха за смели юнаци, които могат да се справят с всичко.

Дни преди събитието, в подготовката на събитието се включиха активните емпатисти, които всеки път  отговорно и присърце   изпипват всеки детайл за успешно финализиране на задачата.

„За пореден път се случи една свързаност между хора, които  по много фин начин показаха и изразиха отношение към съдбата на малките ни приятели от Варна. Споделената енергия и разбиране за правене на добро, всъщност прави нещата така леки и смислени. Благодаря им от сърце, не само от свое име, но и от името на ръководството на Клиниката“, коментира след събитието д-р Надие Карагьозова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе