Потребителите на Дневен център “Подай ръка“ с 8 статуетки от национален конкурс

Потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“-Разград се завърнаха с 8 статуетки и грамоти от участие в национален конкурс.

Социалната услуга бе представена на XV-ия Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви надежди“ от 9 потребители. Конкурсът се проведе от 25 до 28 юни в Китен, като участието на разградчани бяха в последния конкурсен ден. С великолепните си изпълнения – песни, стихове и танци – потребителите на „Подай ръка“ очароваха публиката и жури и спечелиха и колективни, и индивидуални призове.

YouTube

Ето и отличията, които разградчани получиха: първо място за най-добра художествена програма; специалната награда на Община Шумен за най-добра сценична програма на хора с увреждания;  грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие в раздел „Сценични танци“; награда на публиката; специалната награда на сдружение „Сияйна зора“ принос за развитието на творческите способности на хора с ментални увреждания; грамота за принос за развитието на умения при хора с ментални увреждания при изделия – ръчна изработка; грамота за Добрин Добрев за впечатляваща визия и сценично присъствие в раздел „Словесни изпълнения“; приз „Скритата силата на несломимия човешки дух творяща съзидателност“ за Нефисе Ахмед; индивидуални награди в категория „Творчество“ на Станка Борисова и Свилен Радев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе