Какви са правилата за инсталиране на дигитален водомер?

За смяна, пломбиране и узаконяване на водомери е важно да знаете, че се нуждаете от професионални лицензирани екипи, които имат отношение към това да се гарантира благоприятно и отлично оборудване на ВиК системата с прецизен измервателен уред. Има и други особености, с които абонатите следва да бъдат запознати и те са свързани с използването на дигитален водомер – дистанционно отчитане. Основанията на дружествата-доставчици на вода да изискат новите измервателни устройства да бъдат с дистанционно отчитане се основава на това, че с тях се пестят ценни ресурси като например време и излишни разходи. Реално интерес от инсталирането на такива имат и двете страни, тъй като реално става въпрос за уреди, които са наистина удобни, не изискват кой знае каква поддръжка и са изключително прецизни по отношение на отчитането на разхода на вода.

Как се инсталира водомер с дистанционно отчитане?

Този вид дигитални устройства си имат своите приоритети по отношение на прецизната им работа. За да са коректно инсталирани е необходимо да се вземат предвид някои основни принципи, които касаят именно тяхната ефективна работа. Инсталацията тук е необходимо да бъде извършена от опитни експерти, които са напълно наясно с всички етапи и процедури, които са изискуеми по отношение на:

YouTube

  • Качествен монтаж;
  • Прецизна работа;
  • Коректно отчитане;
  • Отлични експлоатационни показатели.

Заради спецификата на тези водомери имайте предвид, че не всеки водопроводчик би могъл да се ангажира с такава инсталация. Точно поради това не правете компромис и когато става въпрос за дигитален уред потърсете такива експерти, които са наистина утвърдени и добре си разбират от работата.

Анализирайте този тип услуги във вашия град и се възползвайте от онези, които са доказали своята коректност, прецизност и висок рейтинг сред клиентите.

Същност на етапите за инсталация на дигитален водомер

За да е коректно и ефективно монтирането на измервателното устройство е необходимо да се вземат под внимание всички онези фактори, които са водещи за да се гарантира тяхното качество. Етапите, които са водещи за извършването на процеса се отнасят до:

  • Оглед и анализ;
  • Спиране на водата;
  • Демонтиране на аналоговия стар водомер;
  • Смяна на свързващи елементи при необходимост;
  • Монтаж на дигитално устройство за дистанционно отчитане;
  • Монтиране на радиопредавател;
  • Извършване на тест за работата на системата;
  • Изготвяне на документи;
  • Пломбиране;
  • Узаконяване.

Професионалните екипи строго спазват всички тези детайли, когато се касае именно за извършване на дейности, които се отнасят до подмяната на такива важни измервателни устройства. Предвид коректното изпълнение на ангажиментите ви то е очевидно, че можете да си гарантирате отлични експлоатационни показатели, които са определящи за реализирането на интересите ви по отношение на качество на услугата.

Професионалното отношение наистина е важно, защото в крайна сметка това, от което се нуждаете са именно експертна работа и задължително спазване на промените, които са фиксиран в Закона за енергетиката от 12 март 2021 г.

Цени на услугите за инсталация на дигитален водомер

Когато се инсталира на новострояща се сграда или се извършва смяна на водомер  такъв с дистанционно отчитане е ясно, че имате на разположение доста приемливи цени за услугите. Обикновено лицензираните фирми имат тарифи, които са достъпни на виртуалните страници и всеки клиент може да се запознае с тях.

Възможно е да при някой ремонти цената да бъде по-висок с оглед на отстраняване на възникнали проблеми, които биха имали отношение към това да се осигури по-ефективна и сигурна работа на измервателното устройство. Наемането на професионален екип преди всичко следва да се ръководи от компетентностите и качествата на водопроводчиците, а не от ниската цена, от която бихте могли да се възползвате. Вижте още за този тип водомери тук.

Важен е анализа, който да ви гарантира, че ще изберете специалисти, които са доказали своите професионални умения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе