Важна информация за смяната на водомери

Професионалната смяна на водомери ще ви спести доста неволи и разходи. Има ремонти, които е нужно да се поверят в ръцете на експерти, тъй като това би гарантирало отлични условия, ефективност и дълъг експлоатационен срок. Тъй като във всеки имот с изградена водопроводна система има водомер то ангажимент на абонатите е да следят за неговото правилно функциониране. Независимо дали е констатиран проблем по измервателното устройство, който е причина за неточното отчитане на реалния разход на вода или пък става въпрос за предписание от доставчика за инсталиране на нови с дистанционно отчитане водомери то винаги смяната се извършва от квалифицирани специалисти.

Защо да изберете опитни специалисти?

Извършването на всеки тип ремонтна дейност е добре да бъде извършена според конкретните специфики на аварията. Въпреки, че повечето българи успяват сами да се справят с дребните битови неволи то в даден момент искат или не се налага да потърсят квалифицирани специалисти. Точно такъв е случаят с подмяната на водомерите. Главните причини за наемането на водопроводчици се конкретизира с това, че на практика измервателното устройство подлежи на контрол от доставчика на вода, а това от своя страна означава, че за да работи ефективно и сигурно то има причина да се вземат под внимание редица обстоятелства, които касаят законовата употреба на измервателното съоръжение.

YouTube

Няма как безконтролно да се използва вода. Отчитане е важен момент и на база показанията на уреда, поставен в началото на водопроводната система се начисляват тарифите, които абонатите заплащат за консумацията. Както вече стана ясно има ситуации, при които работата на водомерите е затруднена и точно поради това се налага да се вземат под внимание всички обстоятелства, които са определящи за това да бъде извършена смяна.

За самата манипулация е важно да знаете следното:

  • Необходими са лицензирани специалисти;
  • Има значение какъв водомер ще бъде монтиран;
  • Задължително измервателния уред се узаконява;
  • Винаги е издава гаранция както за водомера така и за свършената работа.

Точно предвид до тук изложеното е необходимо да се наемат утвърдени, компетентни и опитни водопроводчици, които ще се справят в кратки срокове с поставената им задача.

Изисквания към измервателните устройства

Пазара представя разнообразни варианти за измервателни устройства. При търсене на измервателно съоръжение, с което да подмените старото ще установите, че има огромно разнообразие. На практика това би предизвикало доста въпроси относно избора, който се налага да направите. За да не бъдат допуснати грешки това, от което следва да се ръководите при инвестиране са именно онези аспекти, които се отнасят до самото утвърждаване на даден уред от дружеството доставчик. На практика не всеки, изложен в търговската мрежа водомер може да бъде инсталират. Обикновено доставчиците на вода предоставят на абонатите списъци с утвърдени уреди, от които можете да избирате. Това е необходимо предвид:

  • Проведени тестове относно прецизното отчитане на измервателните устройства;
  • Доказано дълъг експлоатационен период;
  • Отговаря на изискванията за безопасност;
  • Гарантирано качествени са.

Лицензираните водопроводчици, които извършват такива услуги са напълно наясно с критериите на доставчиците и винаги дават съвети на клиентите относно това на кой вариант да се спрат.

Дистанционно отчитане – удобство или по-висока тарифа при смяна на уреда за отчитане на разхода за вода

Няма дружество на територията на страната, което да не изисква новите водомери, които се монтират да не бъдат електронни, предоставящи дистанционно отчитането на разхода на вода. Това за абонатите е свързано с малко по-висока такса за инсталация, но пък що се отнася до удобствата, които произхождат в следствие на използването на такъв тип съоръжения то е ясно, че има основателни причини да се инвестира именно в такъв тип съоръжение. Вижте още по темата тук.

По този начин си гарантирате:

  • Отлична прецизност при отчитане;
  • Без нужда от посещение от инкасатор;
  • Автоматично подаване на данни за разхода;
  • Влагане на спестените разходи от доставчика в подобряване на ВиК системите и други.

В заключение ще споделим, че ползването на водомер с дистанционно отчитане се счита за много добра възможност както за абонатите така и за доставчика за оптимизиране на разходите и коректни данни за реалния разход на водния ресурс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе