Спипаха 29-годишен дрогиран зад волана в Исперих, задържаха него и спътника му за притежание

В хода на провеждане на СПО от служители на РУ – Исперих на 13.07.2024г. около 22:28 часа в град Исперих до бензиностанция „Лукойл“ е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 29-годишен от същия град, заедно с пътуващия до него на предна седалка 18-годишен пътник от село Студенец.

При проверката водача е изпробван с техническо средство „Dрегер дръг тест 5000“, което отчете наличие на метамфетамин в пробата му.

YouTube

При последваща проверка на автомобила, върху арматурното табло и под предната лява седалка са намерени 1 бр. топче от алуминиево фолио и 1 бр. найлонова торбичка, съдържащи общо 16 грама суха зелена растителна маса, която при изпробване с полеви наркотест реагира положително на канабис.

По време на проверката пътника предаде доброволно 1 бр. политилиеново пликче, съдържащо 0,62 грама суха зелена растителна маса, която при изпробване с полеви наркотест реагира положително на канабис.

Водача и пътника са задържани за срок до 24 часа на осн. чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.343б, ал.3 от НК и по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе