Лудогорец привлече халф от Олимпиакос

Лудогорец реализира четвърти входящ трансфер това лято. Тринадесеткратните шампиони привлякоха гвинейския офанзивен халф Агибу Камара, който бе собственост на гръцкия колос Олимпиакос. Ръководството на „орлите“ и това на шампиона в Лигата на конференциите финализираха успешно преговорите по сделката, като междувременно Камара пристигна в България. Африканецът успешно мина медицинските изследвания и фитнес тестовете и вече се присъедини към новия си отбор.

„Щастлив съм от този трансфер. Това е голяма крачка напред в моята кариера. Лудогорец е име в Европа и аз съм радостен, че вече съм част от отбора“, заяви Камара, който ще бъде официално представен в близките дни.

Интересен факт от кариерата на Агибу е, че той вкара изравнителния гол за Олимпиакос срещу Лудогорец в първия мач от III предварителен кръг на Шампионската лига през 2021 г., когато „орлите“ направиха 1:1 на „Караискакис“, а впоследствие отстраниха колоса от Пирея.

YouTube

Агибу Камара е юноша на френския Лил, откъдето е купен от Олимпиакос през 2021 г. Халфът изиграва силен сезон с червено-бялата фланелка, но е преотстъпен на друг елитен гръцки клуб – Атромитос. С екипа на тима от Перистери за година и половина Камара има 35 мача с 5 гола. Агибу е и национал на Гвинея, за който е записал 30 мача и е отбелязал 6 гола.

Агибу е четвъртото ново попълнение на Лудогорец. Преди в тима бяха привлечени германският вратар Хендрик Бонман и националите на Швеция и Кабо Верде Едвин Куртулуш и Дерой Дуарте.

ТОВА Е АГИБУ КАМАРА

Роден на 20 май 2001 г. в Матам, Гвинея
Ръст: 167 см. Тегло: 62 гк.
Пост: атакуващ халф, крило
Юноша на Лил
КАРИЕРА
2019/20 Лил II – 17/1
2020/21 Лил II – 4/1
2021/22 Олимпиакос – 22/4
2022 есен Олимпиакос – 6/0
2023 пролет Атромитос (под наем) – 12/3
2023/24 Атромитос (под наем) – 22/2
УСПЕХИ
Шампион на Франция: 1 път с Лил
Шампион на Гърция: 1 път с Олимпиакос

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе