Заповед на кмета на Исперих за забрана за палене на открит огън

Кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри издаде заповед във връзка с забрана на палене на огън на открито.

На основание чл. 44 ал. 2, във връзка ал. 1, т. 1 и т. 2 от ЗМСМА, чл. 12, от Наредба № 8121з-968 от 10.12.2014 година за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи и чл. 59 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, в населените места на община Исперих на Общински съвет Исперих във връзка с писмо от РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” – РАЗГРАД за високи дневни температури през следващите дни и за екстремални рискове от пожари за територията на Община Исперих

ЗАБРАНЯВАМ:

1. Паленето на открит огън по какъвто и да е повод до горими материали, постройки и на други пожароопасни места, в паркове и гористи местности.
2. Паленето на огън за консервиране на хранителни продукти около жилищни блокове, улици, тротоари, зелени площи и др, обществени места.
3. Извършването на дейности за почистване на дворове в населените места с открит огън.
4. Изхвърлянето на незагасени цигари и други лесно запалими изделия.

При неспазване на Заповедта нарушителите подлежат на парична глоба.

Заповедта да бъде публично оповестена чрез публикуване на сайта на общината и поставяне на табла за информация пред всички кметства и кметско наместничество.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Кенан Заид Кадир – специалист „Гражданска защита”.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на кметовете и кметските наместници на населените места и заинтересованите лица за сведение и изпълнение.

При възникване на пожар НЕЗАБАВНО да уведомят органите на Пожарна безопасност на тел. 112.

ИНЖ. БЕЛГИН ШУКРИ
Кмет на Община Исперих

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе