Лятно училище в Лозница

Между 29-ти юли и 3-ти август в гр. Лозница се проведе безплатно лятно училище по английски език. В него се включиха 37 деца от общо 7 населени места от общината, Шумен и Разград. Децата бяха разделени на 3 групи по възраст, като всеки ден за тях бяха подготвени тематични уроци, игри и творчески задачи: запознанство на английски, моето населено място и град-мечта, любими храни, животни и действия. Докато най-малките се движеха с колички по карта до различни места на града, по-големите разказваха за любимите си животни, а най-големите снимаха видео „готварско предаване” на английски език. Дейностите включваха много тематични игри с движение като: „Кой е зад завесата?”, „Театър на образите”, „Смешни походки” и много песни и танци. Освен английският език лятното училище работи по развиването на различни умения в децата като: работа в екип, общуване, и творческо мислене.

YouTube

Лятното училище се организира от Светла Йорданова – учител по английски език от гр. Лозница. Идеята й да направи нещо смислено и ползотворно за децата от своето родно място е подкрепена от Община Лозница, които предоставят място за провеждане на лятното училище в Общинският детски комплекс. В подготовката и провеждането й помагат нейните ученици: Айтен Реджебова, Ивайла Иванова, Райлян Рамаданова и Фатме Чолакова, а на място се включва и нейна съученичка и колежка – Джанан Яхяева.

„Срещнах невероятни деца! Забавлявахме се, учихме, общувахме. Благодаря за подкрепата на Община Лозница, на ОДК и на моите помощници. Мероприятието беше много мащабно. Записаха се много деца на различни възрасти. Подготвих за тях общо 60 уроци, безброй игри и материали. Всичко беше обмислено много добре тематично и всеки ден от началната песничка, до финалната творческа задача бяха свързани с основната тема на урока по английски. Всеки нов ден затвърждавахме наученото. Включих много упражнения за говорене. Децата ми показаха, че копнеят за смислени занимания, общуване, творчество и, че учат с голямо желание. Говорят английски много добре и работата с тях беше огромно удоволствие. Родителите ми помогнаха с всичко, от което имах нужда. Почти половината деца бяха пътуващи и ги водеха всеки ден. Момичетата, които ми помагаха показаха много качества като: дисциплина, отговорност, желание за работа, творчество, грижа и мотивация. Сигурна съм, че участието в това начинание ще им помогне занапред и, че и те са научили много и придобили ценен опит. Даването и грижата за общността е нещо, което намирам за изключително нужно, смислено и удовлетворяващо. Ще се радвам да има продължение. Щастлива съм.” – казва Светла Йорданова.

След седмица забавления, учене и творчество всички деца получиха грамоти за участие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе