Лудогорец си тръгна с победа над Карабах с 2:1 в Баку

Лудогорец е крачка по-близо до плейофа на Шампионската лига, където чака Динамо Загреб, след като постигна много сладка победа – 2:1 като гост на 1/8-финалиста в Лига Европа за миналия сезон Карабах. Двубоят беше един от най-силните като гост за „орлите“ в последните сезони и определено всички в Разград заслужават похвала за отличната игра.

Големите новини обаче В състава на Дерменджиев го нямаше Серджио Падт, който беше заменен от Хендрик Бонман. В защита Аслак Фон Витри бе заменен от вкаралия два гола на Арда Сон. В халфовата линия ги нямаше Ивайло Чочев и Тодор Неделев, които бяха заменени от Дерой Дуарте и Педро Нареси. Голяма сензация беше отсъствието на Рик, заменен от Кайо Видал. Иначе очаквано атаката поведе Квадво Дуа.

YouTube

Срещата започна силно за домакините, които рано натиснаха. Така още във 2-ата минута Янкович стреля към вратата, но Диниш Алмейда блокира добрия му удар. В 9-ата минута Вешович стреля силно, но и неточно. Леандро Андраде също пробва своя мерник, но и той не затрудни Бонман. В 18-ата минута Карабах стигна до гол, като Мустафазаде отбеляза с глава. Логично обаче попадението беше заради засада.

В 33-ата минута пред Лудогорец се откри добра възможност. Вратарят Бунтич не се намеси добре и топката отиде в Дуа, който обаче с левия крак стреля много неточно.

Още в първите секунди на втората част Лудогорец направи добра атака, като Сон намери добре непокрития Текпетей на точката на дузпата, но той стреля много лошо. Последваха две опасни положения пред Бонман. Първо той спаси удар на Жуниньо, а след това Вердон блокира изпълнение на Бензия.

В 55-ата минута Лудогорец направи огромен пропуск. Кайо Видал стреля с глава, Бунтич спаси, но топката срещна напречната греда, след което отиде в Текпетей. На напълно празната врата, против законите на физиката, ганаецът пропусна. Последва фаул отдясно на атаката на „орлите“. Сон качи топката на главата на Диниш Алмейда, който буквално не остави шансове на Бунтич – 1:0 за разградчани.

След час игра гостите получиха много лоша вест. Текпетей се контузи при единоборство и бе изнесен на носилка. На пръв поглед травмата на ганаеца изглежда много сериозна.
Карабах изравни в 65-ата минута. След центриране отдясно Бензия стреля, Бонман изби, но право на крака на Жуниньо, който нямаше как да сбърка – 1:1. Попадението бе гледано дълго време за засада, но в крайна сметка бе признато.

В 76-ата минута Кайо Видал си откри възможност за удар, но не беше точен. Последва недобра намеса на Хендрик Бонман, но Кевин Медина не успя да уцели вратата. Десет минути след това Дуа пропусна да отбележи, но това стори Кайо Видал. Сон даде нова чудесна асистенция и за бразилецът с глава нямаше как да пропусне – 2:1 за Лудогорец. Малко след това Кайо Видал влезе в краката на играч на Карабах и получи втория си жълт картон в мача. Така в последните минути българския тим игра с 10 души.

В последните минути азерите натиснаха здраво, но Бонман беше на мястото си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе