Конни състезание за празника на Беловец (СНИМКИ)

С конни състезания днес продължиха празничните прояви на традиционния събор в най-голямото село на община Кубрат – Беловец. Кушиите, които привлякоха множество зрители и участници, се проведоха с участието на около 40 коня от различни селища на Североизточна България.

В надпреварите, разпределени в шест гари, конете демонстрираха своите способности и сила, като най-големи успехи постигнаха представителите на севарската школа на Левент Незиров, които спечелиха четири от гарите.

YouTube

Престижният приз на „Община Кубрат“, който включваше купа, парична награда и агне, осигурено от братята Беркант и Ертан Хюсеинови, бе спечелен от Мюждат Изет от силистренското село Искра. Финалът на състезанията бе белязан от вълнуваща надпревара между местни коне.

Събитието бе почетено от редица гости, включително от народните представители на ДПС в 50-то Народно събрание Хабибе Расим и Едис Даудов, почетния гост д-р Хасан Адемов, кметът на Община Кубрат Алкин Неби, както и кметове на кметства, общински съветници и местни общественици. Сред присъстващите бяха също председателят на ДПС – Кубрат Кенан Сюлейманов, жители и гости на селото.

Официалното откриване на кушиите бе направено от кмета на Беловец Ерсин Ахмед, общинския кмет Алкин Неби и местния бизнесмен, спонсор и общественик Лютви Дахилов. За радост на стотиците присъстващи, събитието започна с поздрав от Формация „Луди-млади“ от село Беловец, а гостите бяха посрещнати с традиционна питка и сол.

Празничните събития в Беловец продължават и довечера. От 20 часа селото ще бъде оживено от концерт на Танцовата група „Дъга“ с ръководител Миннет Яхова, който ще включва народна музика, както и от изпълнение на популярната певица Биляниш.

Празникът на Беловец започна още ден по-рано с развлекателни игри за децата и футболен турнир за младежите. Във футболната надпревара победител стана отборът на „Реал“ – с. Божурово, следван от отборите на град Глоджево и „Славия“ – с. Бисерци.

С празничните прояви, които събират заедно хората от региона, Беловец продължава традицията си да бъде център на културния живот в община Кубрат.

КОННИ СЪСТЕЗАНИЯ ОЗНАМЕНУВАХА ПРАЗНИКА НА БЕЛОВЕЦС конни състезания днес продължиха празничните прояви на традиционния…

Posted by Община Кубрат on Saturday, August 10, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе