Къде ще открием най-качествената слънцезащитна козметика?

В разгара на лятото хората най-често търсят и се интересуват от качествени кремове и лосиони с висок фактор срещу ултравиолетовите лъчи. През годините потребителите започнаха да инвестират в по-висока клас козметика, което им гарантира безопасно потъмняване и красива кожа в дългосрочен план. Откривате много добри слънцезащитни продукти онлайн в реномираните аптеки. Предлагат се разнообразие от доказани брандове, които постоянно подобряват състава на изделията. Освен да ви предпазят от вредните лъчи, да осигуряват хидратация, борят се с признаците на стареенето, с пигментите петна и други.

Защо е важно да използваме хубава слънцезащитна козметика?

Всеки знае, че слънцето доставя до организма на човек ценни витамини. Прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи без защита обаче, крие своите рискове. Това е причината дерматолозите да препоръчват качествена и проверена слънцезащитна козметика. Днес подобни артикули ще откриете и онлайн в аптеката. Хубаво е да пазарувате кремове и лосиони от известни марки, понеже те ви гарантират висока защита и много добре подбрани съставки. Според фармацевтите от аптека Mirabel.bg е препоръчително да се насочите към доказаната слънцезащитна козметика, защото:

YouTube

  • ще придобиете равномерен и здравословен тен – това е от значение за всеки, който държи на своята перфектна визия. Когато сте нанесли слънцезащитен крем с подходящ фактор срещу UVA и UVB лъчите, сте предпазени от изгаряне и зачервяване. Ако се излагате на слънце в подходящия часови диапазон и избягвате обедното слънце, постепенно ще потъмнеете равномерно без дискомфорт;
  • ще избегнете преждевременното стареене на кожата – слънчевите лъчи могат да изсушат епидермиса, да предизвикат хиперпигментация и поява на мимически линии. Ето защо използването на слънцезащитни козметични продукти е важно и носи само ползи;
  • съставките в слънцезащитните кремовете са насочени към различни проблеми – освен да предпазват от слънчевите лъчи, артикулите се грижат и за вашата красота. Различните лосиони и кремове предлагат високи нива на хидратация, предотвратяват увреждането на клетките и се борят с признаците на стареене.

Онлайн откривате огромно разнообразие от козметични продукти със слънцезащитен фактор. Обърнете внимание, че изделията са предназначени за лице и тяло, затова поръчайте различни варианти, за да сте предпазени.

Как и защо да изберем качествени продукти от онлайн аптеката?

Почти всеки дерматолог ще ви насочи към модерните онлайн аптеки. Това е така, понеже в тези търговски обекти откривате най-голямо разнообразие от качествена козметика. Тук се предлагат най-известните и доказани брандове, които няма как да откриете в дрогериите. Дермокозметиката е отделен клас, в чието производство участват специалисти, съставките са проверени и тествани. Голяма част от артикулите са хипоалергенни без мирис, за да не дразнят чувствителната кожа. Ако ви предстои подобна покупка онлайн, съветваме да се ръководите от нуждите на собствената си кожа.

Трябва да се съобразите с това дали тя е суха, мазна, чувствителна или акнеична. Слънцезащитните продукти, които се предлагат, са насочени към различни проблеми, затова е важно винаги да четете препоръките на производителя. Много удобно е да се избират кремове и лосиони през онлайн платформата, защото разполагате с повече време да научите подробности за всеки продукт. Изберете крем с висок фактор за лицето, козметика за тяло и такава за след слънце. Добре е да използвате една продуктова серия от избрана марка, защото съставките се допълват и имат видим ефект.

С какво се характеризира слънцезащитната козметика за деца?

Според специалистите бебета под шест месеца не бива изобщо да бъдат излагани на силно слънце. На тази възраст е хубаво да се използва специализирана козметика, разработена за най-малките. Качествената слънцезащита деца може да предпази малчуганите от вредните ултравиолетови лъчи. Продуктите за възрастни и деца се различават, защото във вторите има минимално количество химически съставки и консерванти.

Дерматолозите предлагат да купите крем за деца с 50-ти фактор, само ако мъникът е с изключително светла кожа. Подобни продукти също така са водоустойчиви, защото и слънчевите лъчи отразени във водата са най-вредни. Най-подходящите кремове за деца са между 30 и 40 фактор. Макар козметиката за деца да е висококачествена не е хубаво те да бъдат излагани на слънце във времето между 11 и 17 часа.

Лесно ли е да изберем крем с фактор за детето?

Ако искате да поръчате качествен крем за детето с подходящ фактор, ще ви дадем няколко насоки:

  • изберете професионална козметика разработена за най-малките – такава ще откриете в аптеката. На опаковката на продукта трябва изрично да е упоменато, че е за деца;
  • винаги четете характеристиките – важно е кремът да бъде водоустойчив, хипоалергенен и в подходяща разфасовка. Нанасянето в важно да се случва всеки път след изпотяване или влизане във водата;
  • срокът на годност също е важен – продуктът за деца трябва да бъде с подходяща годност. Никога не използвайте стар крем, останал от предходна година, защото ефектът му вече не е същият.

Ако се ръководите от тези препоръки много лесно ще откриете хубава защитна козметика за децата. Известните брандове имат качествени серии с различни кремове, лосиони и спрейове за най-малките. Съставките, които се влагат в тях, са щадящи, подходящи дори за най-чувствителната кожа. Не забравяйте, че продуктът трябва да се нанесе 15 минути преди излагане на слънце, за да започне да действа. Вижте още за слънцезащитата в тази статия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе