Лудогорец би Левски с гол в края (ВИДЕО)

Лудогорец спечели трудно дербито с Левски – 1:0, и продължава с пълен актив в първенството. Точен беше Кайо Видал в 85-ата минута, като топката рикошира в Клемент Икенна и стана неспасяема за Пламен Андреев. В своя дебют треньорът на домакините Захари Сираков не използва двамата капитани Антон Недялков и Якуб Пьотровски. Любопитно е, че „орлите“ бяха и с двамата си централни нападатели – Руан и Дуа.

Първата ситуация в срещата се откри за домакините. Руан проби добре отляво и намери Кайо Видал, който стреля много силно, но нямаше късмет. Последва мощен удар от около 25 метра на Фон Витри, избит вещо от Пламен Андреев.

YouTube

В 13-ата минута капитанът на „орлите“ в този мач Серджио Пад напусна игра, тъй като сякаш му прилоша. Вместо него се появи Хендик Бонман. Като цяло през първата част в дербито в Разград имаше много повече битка, отколкото футболна естетика. И нормално – макар и да сме в началото на сезона, залогът на този двубой беше много сериозен.

В 50-ата минута Левски създаде най-доброто си положение до този момент. Майкон намери отлично Марин Петков на левия фланг, а той с чудесен пас достави топката на левия крак на Алекс Колев, който стреля, но Бонман спаси. Пет минути след това Сангаре премина с лекота Диниш Алмейда и намери Алдаир, който обаче се забави и ударът му бе блокиран.

Лудогорец отговори с пробив на Рик отдясно, който намери Дуа и той с пета можеше да открие резултата, но не уцели вратата. Последва удар на Фон Витри от фаул, но неточен.

Дебют за „орлите“ в 67-ата минута записаха новите попълнения Георги Русев и Агибу Камара.

Преломният момент дойде в 86-ата минута. Тогава Кайо Видал откри резултата. Квадво Дуа се пребори в наказателното поле и върна за Кайо Видал, чиито удар срещна гредата. Топката обаче отново се върна в бразилеца, той стреля мощно и след рикошет в Икенна, тя влетя в мрежата на Пламен Андреев – 1:0 за Лудогорец!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе