Какви средства да ползваме при появата на въшки и гниди?

Един от най-неприятните проблеми, които могат да възникнат при децата, е заразяването с кръвосмучещи паразити наречени въшки. Дребните пълзящи насекоми се локализират върху главата, където снасят своите яйца гнидите. Тези вредители са неприятни, защото предизвикват раздразнение върху кожата на главата, понеже се хранят с кръв. Ако забележите, че детето се чеше по-често, е задължително да изберете ефективен лосион против въшки и гниди. Подобни продукти откривате в аптечната мрежа на добра цена.

Как да установим наличието на паразити по главата?

Въшките са изключително досадни и упорити вредители и колкото по-рано откриете тяхното присъствие, толкова по-добре. Както споменахме, те засягат предимно малките деца, които посещават детска градина и училище. Насекомите не могат да скачат или да летят, понеже се придвижват чрез пълзене. Децата се заразяват, защото обикновено са в близък контакт едни до други и така благоприятстват предаването на насекомите от глава на глава.

YouTube

Ако ви е направило впечатление, че малчуганът се чеше много често по главата, това е повод да го прегледате за паразити. Няма да се затрудните да ги откриете, макар те да са изключително малки. Хубаво прегледайте около врата, около ушите и се фокусирайте в основата на окосмяването, където е възможно да са снесли своите яйца гнидите. Те наподобяват малко на пърхот, леко заоблени са и плътно залепени за косъма. Тъй като паразитите създават изключително неприятен дискомфорт мога да раздразнят много скалпа на главата, е добре веднага да потърсите лосион, с който да ги унищожите. Подобни продукти се предлагат в аптеките и са напълно безопасни за употреба от малки деца.

Защо е най-ефикасно да изберем лосион против въшки?

Вече няма смисъл да употребявате остарели методи за борба с подобни паразити. Те не са достатъчно ефективни и е възможно да раздразня допълнително скалпа на детето. Най-добре е да купите специален лосион от аптеката и така да премахнете кръвосмучещите насекоми. Лосионите съдържат различни съставки за борба с паразитите, но сред тях се откроява добре познатият диметикон.

Той е много важен, защото ефектът му се свързва с това, че спира достъпът на въздух до насекомите. С това прекратява жизненият им цикъл изключително бързо. Съществуват и други бързодействащи съставки, които дехидратират въшките и гнидите и също няма как вредителите да станат резистентни към тях. Вижте повече тук.

Какви препарати откриваме в аптечната мрежа?

Ако разгледате каталога на аптеката, ще намерите много добри средства за борба с паразитите, казват от Mirabel.bg. Изберете ефикасен препарат против въшки и гниди, който ще разреши проблема възможно най-бързо. Продуктите се предлагат в различна форма, което е с цел да ви улесни по време на процедурата. Лесно ще изберете качествен лосион, ако решите да пазарувате от аптеката. Ще ви представим няколко варианта:

  • лосион – една от предпочитаните форми, които избират потребителите, защото е лесен за нанасяне;
  • спрей – спреят трябва да се напръска внимателно навсякъде, след което да направите масаж на главата, за да сте сигурни, че всички сектори са обработени;
  • гел – изключително ефективна формула, която успешно се справя както с въшките, така и с гнидите;
  • шампоан – много удобен и практичен начин за унищожаване на вредителите. След като изчакате съответното време просто измивате главата, без да използвате друг вид шампоан.

Препарат под каква форма ще изберете зависи само от вашето лично предпочитание и начина който ви е по-удобен за нанасяне. По-важното е да се насочите към качествени препарати, като тези предлагани в аптеките. Препоръчваме ви тях, защото са изпитани и доказани във времето. Съставките, които унищожават паразитите са напълно безопасни за всички хора както и за малките деца. Това ви дава спокойствие, че няма да навредите на малчугана по някакъв начин и ще премахнете напълно неприятните насекоми.

Как да нанесем препарата правилно?

Ще се справите с проблема, ако стриктно следвате упътването върху опаковката на препарата. Стъпите, които трябва да следвате не са никак сложни, затова днес ще ви ги припомним:

  • първо трябва да срешете хубаво косата – разделете я на сектори, за да ви бъде по-удобно, когато нанасяте лосиона;
  • препаратът, който използвате, трябва да бъде разпределен по цялата глава – разнесете хубаво лосиона по скалпа и по дължините на косата;
  • изчаква се определеното време – важно е да спазете това правило, защото в този момент активната съставка на лосиона действа върху вредителите и ги убива;
  • срешете косата със ситния гребен – така ще отстраните част от умъртвените въшки и гниди;
  • измийте хубаво косата – трябва да премахнете целия препарат като използвате шампоан. Това е много важна стъпка, тъй като по време на измиването падат доста и от умрелите въшки;
  • докато косата е мокра е добре отново да я срешете – винаги почиствайте гребена с памуче и дезинфектант.

Специалистите съветват да повторите цялата процедура отново след седем дни. Възможно е част от гнидите да са останали живи и в този момент да се излюпят. Препаратите против въшки са напълно безопасно и затова повторното нанасяне не е никакъв проблем. Дори е хубаво цялото семейство да използва препарата превантивно. Разгледайте и тяхната карта на сайта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе