Кубрат се включи в инициативата на МВР „Остани жив! Пази живота“

Образователни и културни институции в партньорство с МКБППМН- Кубрат се включиха в  инициативата на МВР „Дни на безопасността“, която се провежда в дните 16-22  септември  под мотото  „Остани жив! Пази живота!”. Ежегодното събитие цели да се обърне внимание на безопасността по пътищата на шофьорите и пешеходците, и да се повиши пътната култура. За целта местната комисия изработи плакати с важни указания, които  получи всеки един от  участниците в края на срещата, която се проведе на 18 септември  в градската градина и в крилото на местното средно училище, в което се обучават учениците от начален етап на образованието. С едноминутно мълчание беше почетена и паметта на загиналите водачи, пешеходци и служители, загубили живота си по време на изпълнение на служебните си задължения.

YouTube

Най-уязвими участници в движението са децата, които тези дни тръгнаха на училище.  На пътното платно и най-вече около училищата и детските центрове, всички водачи на МПС трябва да подходят отговорно. Преди началото на учебната година и родителите трябва да напомнят на децата си, че трябва да пресичат внимателно пътното платно, без да бързат и да не говорят по телефона, докато се движат по пътното платно, което води до разсейване на вниманието.

Послание за повече бдителност към всички участници в движението излъчиха –първи „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ш. Исмаил, възпитателите В. Халилова, М. Халил, представители на ОУ „Васил Левски“ с. Беловец,  Образователен център „Малвина“,  ЦЛРП „Максим Горки“, ДГ „Слънчо“ и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1891“. Събитието уважиха и родители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе