Откриха фалшива стока за близо 200 000 лева при проверка на границата с Румъния

На 05.10.2024 г., около 13:30 часа, 37-годишен български гражданин се представил за влизане в Румъния, като е управлявал товарен автомобил, който според представените документи превозвал различни стоки като колети, на територията на България – Австрия.

При проверката на транспортното средство граничните полицаи пристъпили към отваряне на няколко картонени кутии в полуремаркето, при което открили в тях различни текстилни изделия, всички носещи отличителни знаци на известни марки и податливи на фалшиви.

YouTube

При инвентаризацията са установени 2202 броя облекла. Стоките,  оценени на стойност над 500 000 леи (близо 200 000 лева) са били предлагани на пазара като маркови продукти, са иззети, за да продължат разследванията.

По случая е образувано наказателно производство и се извършват разследвания за престъплението пускане в обращение на стока, носеща идентична или сходна търговска марка с марка, регистрирана за идентични или сходни продукти и с което се уврежда собственикът на регистрираната търговска марка, в резултат на което след приключването им да предложи законови решения чрез паркетната единица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе