Кандидатите на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА: В малките общини и села здравето и бързата връзка с града ще са наш приоритет

БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ще настоява да бъде въведено чрез закон получаването на безплатни лекарства, отпускани по рецепта както от децата до 16 г., така и от възрастните хора над 75 години. Това стана ясно по време на срещите на кандидатите от левицата Филип Попов – номер 2 в листата, Николай Пенчев под номер 3 и Кремена Радева под номер 5, в селата Островче, Топчии и Просторно.

Няма политическа партия в момента, която да предлага по-силна програма за подкрепа на хората на България. БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА има решения както за възрастните, така и за децата. Ние сме отговорни към хората, които разчитат на пенсиите си за един по-достоен живот, но не забравяме, че основният бич за държавата ни е демографската криза“, каза Филип Попов. Според него в бюджета на Националната здравноосигурителна каса има достатъчно ресурс за това, въпросът е парите там да бъдат управлявани правилно.

YouTube

Според него основният проблем на хората продължават да бъдат доходите. Затова и БСП, макар и при голяма съпротива, успя да наложи чрез закон минималната работна заплата да се равнява на 50% от средната за държавата, припомниха кандидатите на БСП. Така на следваща стъпка тя трябва да достигне 1077 лв., а пред 2028 г. до 1270 лв.

Според тях следващият приоритет ще бъде осъвременяване на всички пенсии, като се отчита годишната инфлация, а ръстът им трябва да изпреварва ръста на брутния вътрешен продукт. Според предложеното от социалистите минималната пенсия през 2028 г. трябва да е 850 лв.

След изборите те ще поставят въпроса за увеличаване на бюджетната подкрепа за общините, за да бъдат гарантирани междуселищните транспортни връзки между селата и големите градове обяви Кремена Радева. Тя подчерта, доброто управление на общините, зависи не само от местната власт, но и от решения на национално ниво. В програмата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е залегнало и преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък в полза на общините като стъпка към финансова децентрализация. Това ще им даде възможност да решават много по-ефективно проблемите на хората“, каза още Данева.

 „Трябва да сме наясно, че транспортните връзки между селата и центъра на общината, имат силна социална функция – гарантират придвижване на работна ръка, свързват децата от селата с училище, изключително важни са за възрастните хора при достъпа до здравни и социални услуги“. Това заяви Николай Пенчев, който е и общински съветник от БСП в Общински съвет – Разград. Той обясни, че в програмата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е записано и въвеждане на безплатен обществен транспорт за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе