Обсъдиха публично отчета на Бюджет 2023 в Кубрат

В Кубрат се проведе публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година. Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници и служители, граждани.

YouTube

Беше съобщено, че за изминалата календарна година, при планирани приходи и разходи в размер на 29 345 143 лева, е отчетено изпълнение в размер на 26 976 247 лева. Най-голямото перо от разходите е било отново за функция „Образование“, където са изразходвани 11 464 322 лева.

Непосредствено след тях се нареждат разходите за функция „Социално осигуряване и грижи“, чиито размер е 5 993 174 лева. За дейностите, свързани с „Жилищно строителство, БКС и околна среда“ са изразходвани 3 087 769 лева. Сериозни са и изплатените средства за функците „Здравеопазване“ – 1 055 497 лв. и „Дейности по почивно дело, култура, религиозни дейности“, съответно 1092 803 лв.

По време на дебата присъстващите зададоха различни въпроси, свързани с извършени строително-ремонтни дейности и социални проблеми. Запитващите посочиха, че при представянето са били допуснати грешки, които вече са коригирани. На всички въпроси беше даден изчерпателен отговор, като ръководството на Общината се ангажира с прозрачност по отношение на разходите и проектите, свързани с подобряване на инфраструктурата и социалните услуги.

Предстои годишният отчет за бюджет 2023 да бъде разгледан и гласуван на редовно заседание на Общинския съвет. Пълната версия на отчета е достъпна на официалния уебсайт на Община Кубрат за всички, които желаят да се запознаят по-подробно с разходите и приоритетите на местната власт. Това обсъждане е част от усилията на Общината да поддържа открит диалог с жителите и да осигури прозрачност в управлението на публичните средства.

Представянето на отчета може да видите тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе