Касим Садък: Развитие на туризма в област Разград – потенциал и перспективи за растеж

Касим Садък, водач за област Разград на листата на „Възраждане“, счита, че инвестициите в туристическия сектор имат огромно значение за цялостното икономическо развитие на областта.

Касим Садък е убеден, че чрез съвместните усилия на държавата, администрацията и местната общност, Разград има потенциал да се превърне в център на културно-историческия туризъм в Североизточна България.

YouTube

Градът е известен със своите фолклорни фестивали и спортни събития. Според Садък подкрепата за такива събития и създаването на нови инициативи ще увеличат притока на посетители и ще допринесат за развитието на местната икономика. Той е убеден, че културните и музикалните фестивали, които подчертават уникалната идентичност на региона, са мощен инструмент за привличане на туристи.

Наред с това, той посочва, че е необходимо и активно популяризиране на културното наследство на региона и областта.

Подобряването на пътната инфраструктура и изграждането на нови туристически съоръжения е ключов аспект за привличане на повече посетители, споделя Садък.

Културно-историческият туризъм е важен двигател за икономически растеж, според него. На територията на областта се намира „Абритус“ – един от най-добре запазените римски градове в България. Възстановяването и консервацията на този и други културни обекти, както и организирането на исторически фестивали и събития ще съдейства за привличането на все повече туристи, посочва той.

Според него голям потенциал за региона има и развитието на селския туризъм. С множество природни резервати и защитени зони, като Лесопарк „Пчелина“, регионът е подходящ за туристически пътеки, екотуризъм,  наблюдение на птици и активности на открито.

Област Разград има голям потенциал за развитие на туризма като двигател на икономическия растеж с мерки, насочени към развитие на устойчивите форми на туризъм с инвестиции в туристическия сектор на региона.

Касим Садък за водач на листата си за 18 многомандатен избирателен район Разград. Садък е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, където придобива магистърска степен по специалност „Право“. Понастоящем е адвокат в АК Русе. Садък ще работи и за подобряване на социалните и икономическите условия в региона, като насърчава устойчивото развитие и защитата на гражданските права и семейни ценности.

Гласувай за „Възраждане“ с номер 12!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе