Ивайло Хъневски: Разград се нуждае от устойчива и ефективна здравната система за осигуряване на качествено медицинско обслужване

Ивайло Хъневски от „Възраждане“ разглежда здравеопазването като важна стратегическа задача, чието решаване определя в голяма степен стандарта и качеството на живот. Той е втори в листата на „Възраждане“ в област Разград. Като общински съветник в Разград, Хъневски е силно ангажиран с местните проблеми и администрация.

Той счита, че са необходими спешните мерки, като част от стратегическите цели за подобряване на материалната база и обслужването в здравния сектор за областта. Област Разград изпитва сериозни проблеми с обезлюдяването, а нарушената здравна структура допълнително влошава ситуацията и качеството на живот – споделя Хъневски.

YouTube

Ивайло Хъневски е убеден, че за да бъдат спрени злоупотребите в здравеопазването, е нужно да се премахне финансовия подход към медицинските учреждения като към търговски дружества. За да бъде гарантирана държавната помощ в сферата на здравеопазването, според него държавата трябва да поеме финансирането на някои медицински дейности със социална и демографска стойност.

Като част от общата политика на „Възраждане“ в здравния сектор, той посочи и конкретни мерки за възстановяване на сектора в областта. Голям проблем според него е липсата на здравни заведения в малките населени места и райони на областта, заради което хиляди българи остават без достъп до здравеопазване. Той счита, че е необходимо създаване на мрежа от напълно оборудвани здравни заведения, покриваща цялата страна, за да бъдат обезпечени нуждите от здравна помощ и в най-малките населени места. За да бъде осигурена качествена здравна среда за населението, според него е необходимо увеличаване на ресурсите за превенция и профилактика чрез възстановяване на училищните здравни кабинети и въвеждане на ефективна система за годишни профилактични прегледи с цел превенция и ранна диагностика.

Важни са и програмите, насочени към повишаване на капацитета и  квалификацията на медицинския персонал на всички нива в здравната система – добави още той.

Ивайло Хъневски е втори в листата на „Възраждане“ за област Разград. Той е общински съветник в ОбС Разград от групата на „Възраждане“ и е силно ангажиран в търсенето на решения за преодоляване на проблемите в областта. Роден е в гр. Разград. Висшето си образование получава във Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“, гр.Варна, със специалност „Корабоводене за търговския флот”. От студентските си години се занимава активно с обществена и политическа дейност.

„Възраждане“ е с бюлетина номер 12!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе