Цената на биткойна се срина под $10 000

Днес цената на биткойна в редица борси падна под психологическото ниво от $10 000.

А към настоящия момент курсът се издигна над това ниво и сега се търгува за около $9 670.

YouTube

След пика от 17 декември миналата година, когато курсът достигна $19 891, цената на криптовалутата всеки ден непрекъснато пада, което се наблюдава и до днес. През последната седмица, най-популярната криптовалута поевтиня с почти 30%, а общата капитализация на валутния пазар спадна до $469 милиарда.

Някои потребители от социалните мрежи не се отчайват и дават съвети на биткойн инвеститорите да не униват и да не стоят със скръстени ръце.

Експертите считат, че причината за този голям спад е преди всичко пълната забрана на използването на криптовалути в Китай. Докато по-рано в това отношение имаше вратичка и можеше да се извършват P2P операции директно между продавача и купувача, то сега всички платформи и мобилни приложения са забранени и властите разкриват майнърите.

Друга възможна причина за този ефект е разочарованието на малките инвеститори, които очакват нови ръстове в цената на биткойна. Хората, които купуваха биткойни през декември и началото на януари очакваха да спечелят, без да се досещат, че за стабилен ръст може да се говори след половин или една година.

Източник: kaldata.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе