Как се оценява кола за скрап?

Искате да продадете стария си автомобил и се питате: как се оценява кола за скрап?! Това е първият въпрос, който задават клиентите на Екометал, когато позвънят. Ние сме рециклирали вече над 150 000 превозни средства и имаме богат опит с това. Знаем че, щом се роди идеята за бракуване на автомобил, на дневен ред идва събирането на оферти. Всеки лицензиран търговец на коли за скрап има своя собствена политика на работа.

И, когато на клиент му се наложи да звъни, за да провери цените, може да попадне в истински водовъртеж от предложения, предимства и недостатъци. Това, вместо да изясни картината, обърква още повече собственика. А, всъщност, нещата са доста прости и в тази публикация ние ще Ви дадем нагледна представа за целия процес. Ще научите всичко необходимо, което трябва да знаете, за това колко струва една кола за скрап.

YouTube

Колко струва един стар автомобил

Всички лицензирани търговци се съобразяват с теглото на автомобила, преди всичко. Затова и първите неща, които ще поискат да разберат е, модел и година на производство, за да могат чрез тях да добият представа. Когато научат теглото, от него изваждат неметалните компоненти – текстил, стъкло, гуми, пластмаса и др. След като вече установят приблизителното тегло, изчисляват цена на тон, по която формулират крайната сума.

Обикновено се взима предвид чиста сума за целия автомобил. След това клиентът трябва да си реши. Често, обаче, попадате и на нелицензирани търговци, които спестяват доста от истината. Както навсякъде другаде и в този бранш има такива. Те примамват собственика на превозното средство с нереално висока цена. А, ако той се подлъже, тогава бързо смъкват крайната сума много под тази, която иначе, ще получи клиента. Как го правят ли?! Удържат си за транспорт, намират причина в състоянието на МПС-то, удържат си данъци и разни други методи.

Екометал калкулатор за коли за скрап

При нас оценката е откровен и прозрачен процес. На главната страница на сайта имаме калкулатор, в който въвеждате данните и виждате цената. В полето с крайната сума е уточнено, че това е приблизителната цена, така че, ние със сигурност, уточняваме още веднъж всичко. Дори да се запишете веднага за извозване, ние ще Ви се обадим, за да преговорим още веднъж нещата. Целта е всичко да се случва максимално открито.

Осигуряваме за нашите клиенти транспорт от адрес, където е колата. И това е за наша сметка. Без значение в коя част на България е автомобилът, ние ще го вземем и извозим от там без пари. Не правим отбив от цената, а реално Ви заплащаме точно толкова, колкото сме Ви казали. Чиста цена на желязо за тон в лева. Няма да Ви извиваме ръцете, че ако искате по-бързо да вземем колата, то тогава ще свалим от цената. Ние знаем, колко е ценно Вашето време и затова сме в състояние да реагираме веднага.

Даване на кола за скрап

Ето защо, след като сте получили няколко оферти вече, е необходимо да направите избор. Вие вече знаете, как да вземете най-много за кола за скрап. Наясно сте с недобросъвестните практики, за които трябва да внимавате. Време е да позвъните в Екометал спокойно и да сте сигурни, че още с първото обаждане в колцентъра, вече сте свършили работа. Защото ние имаме грижа за всичко останало – от документ за дерегистрация на превозното средство, който важи в КАТ, до удобно време и място за извозване.

Остава само да приготвите необходимата документация – копие от малък или голям талон. Ако не сте собственик по талон, тогава може да върнете колата с личната си карта. Представяте готовите документи, а нашият служител издава удостоверение за бракуване, сваля номера и Ви заплаща на място. След това собственикът трябва да иде в КАТ с номерата, документа и талоните, за да отпише колата. Така ще се махне от отчет и в общината. И повече няма да вървят данъци за нея.

Ако искате да научите повече по темата, прочетете и как се отписва МПС от общината след бракуване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе