Превенция „Отговорни на пътя-щастливо и безопасно лято“ проведе МКБППМН-Кубрат сред шестокласници

С интересен и забавен урок „Лятото ще е горещо, но за туй се иска още нещо-правилата зная и умея правилно да ги играя (разбирай -спазвам, прилагам), шести „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Д. Илиева припомниха важни изисквания и правила, необходими за безопасността на всеки, по време на лятната ваканция, когато денят е по-дълъг , а хората са навън до по-късно. Какви са задълженията на пешеходеца,  защо да играем на регламентирани за това места, защо да използваме там където има велоалеи, защо лятото е подходящо място за да преодолеем екранната зависимост и други полезни препоръки бяха обсъдени в часа на класа, който се проведе в заседателната зала на общинската администрация на 27 май 2024 година.

YouTube

С много примери от ежедневието, учениците бяха убедителни, че  масово се срещат неправилни действия от страна, както на пешеходци така и на водачи на МПС. Масово пешеходците не използват пешеходната пътека, водачите често говорят по телефона, докато са на волана, децата се возят на предната седалка,  не са редки случаите, когато са надвесени през стъклата особено по време на абитуриентските балове и др. Беше засегнат и друг наболял проблем-шофиране в нетрезво състояние, което води до чести ПТП-та.

В края на срещата, шестокласниците излъчиха послание „Да бъдем отговорни на пътя, да пазим както своя живот, така и чуждия“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе