Антоанета Цонева: Хората в Разград многократно са изпитали формулата на Борисов и Пеевски, дайте ни сила, за да променим порочния модел

Остават около десетина дни до изборите. Какво ще направим в момента не зависи от нас като политици, зависи само и единствено от хората. Това с колко сила ще влезем в този парламент, с каква парламентарна група и с категорично ясния дневен ред, който остава същият. Това заяви водачът на листата от “Продължаваме Промяната – Демократична България” в 18 МИР Разград Антоанета Цонева по БНТ.

По думите и въпреки тежките компромиси, основните приоритети на коалицията остават непроменени: България да бъде страна с върховенство на правото, доходите и пенсиите да нарастват, грижат за благосъстоянието на хората.

YouTube

“Меморандумът, който ние предложихме за управление, беше скъсан от ГЕРБ и ДПС, защото не искаха срокове, в които да правим реформи, защото се изплашиха, че ще изпуснат контрола върху службите, защото Делян Пеевски не можеше да си представи, че няма да контролира прокуратурата. В разградския регион хората много добре виждат до какво е довело едно такова управление”, допълни тя.

Антоанета Цонева изтъкна, че Разград е район, който има редица проблеми особено когато става дума за тежките регионални различия, от които страда. Според нея районът има нужда от много публични инвестиции, свързани с транспортната свързаност, с достъпа до здравеопазване, качеството на околнатата среда. И даде за пример програмата за 2.5 млрд. лева за инфраструктурни проекти, която е напълно прозрачна и до която всички общини имат достъп. Цонева допълни, че Разград има 50 млн. лева по програмата и всяка община в областта има свой списък с проекти, за които 100% от средствата са осигурени от бюджета.

“Разговорът за доходите на хората, за достъпа до качествени услуги, е мой съществен ангажимент и поглеждайки избирателната активност включително и на последните два парламентарни избора, в разградския избирателен район тя е 33%. Моето усилие и това на колегите ми е да убедим хората да излязат до урните”, каза тя.

“Мръсната кампания, която се води срещу нас, е наситена с усилието да се поддържа тази апатия, да се потиска избирателната активност по всички възможни начини, да се внушава на хората, че от тези избори няма смисъл, защото щяло да има много скоро следващи, да се правят внушения, че всички са маскари, че всичко е едно и също. Компроматната война е съществена част от тази кампания и затова основното усилие за мен и за моите колеги от листата е да се срещнем с колкото се може повече хора очи в очи, директно да им кажем какво сме направили, директно да поемем ангажименти и да чуем те какво мислят. От това се състои всъщност кампанията ни”, допълни още Цонева.

Антоанета Цонева е категорична, че коалицията няма да влезе в управление, в което участва ДПС. Според нея жителите на Разград многократно са изпитали на гърба си наложената формула на обединение между Борисов и Пеевски. “Да гледаш на своя район като на вилает, в който правилата нямат никакво значение и законът може да се прилага на случаен принцип, ако по някакъв начин той не ни пречи, за да си осъществяваме интересите на клиентелистките мрежи, това трябва да спре и това е моят ангажимент”, допълни тя.

“Управлението се основава на правила. Всеки трябва да бъде равен пред закона, всеки трябва да има възможност да се развива и поради това молим хората: “Дайте ни силата да можем да отстояваме този дневен ред, за който знаем, че има мнозинство за нормална европейска България”, призова Антоанета Цонева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе