Кандидатът за народен представител Антоанета Цонева: Хората не трябва да се поддават на манипулацията, че няма смисъл на гласуват на тези избори (ВИДЕО)

Кандидатът за народен представител и водач на листата на политическа партия „Продължаваме промяната Демократична България“ Антоанета Цонева бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Тя е родом от Разград и завършва Професионална математическа гимназия, действащ депутат, участвал и в няколко предишни парламента.

По време на гостуването си Антоанета Цонева разкри защо всъщност се е развалила сглобката на ППДБ с ГЕРБ и дали ще има нова такава в 50-ия парламент: „Заедно с ГЕРБ бяхме сключили споразумение за направа на мнозинство, което да може да управлява страната. Когато се стигна до осъществяване на предложеният от нас меморандум, в който конкретно бяха описани ангажиментите, които трябва да се изпълнят в резултат на промените от конституцията и съответните срокове, той не бе харесан от Делян Пеевски. При осъществяване на гореспоменатия меморандум той щеше да изгуби част от властта си и заповяда на Бойко Борисов и ГЕРБ да вземат решението България да отиде на избори“ – сподели Цонева.

YouTube

Кандидатът за народен представител бе попитана и защо хората да гласуват сега, след като според анализаторите на есен отново ще има избори, като тя е категорична, че това е манипулация върху поведението на хората и всичко зависи от резултати на 9 юни: „Именно това твърдение е основна част от стратегията на тези, които не искат страната да бъде поставена в режим на управление. Моят призив към хората е да не се вслушват  в такъв тип твърдения, а гласувайте, защото всеки един глас е от значение“ – апелира тя.

Антоанета Цонева коментира и вече свършеното от нея и партията до този момент: „Заедно със съветниците от Общинския съвет се заехме с най-наболелите въпроси в региона, а именно изграждането на пречиствателна станция, ремонт на Музикалния дом, който трябваше да бъде подкрепен от Министерството на културата, тъй като това е една много емблематична за Разград сграда, на национално ниво съм придвижила политики, засягащи развитието на културни институти“ – каза тя. Цонева има и пряко участие в процеса за промяна на стандартите при възнагражденията на всички, които работят в музеи, галерии, библиотеки и читалища.

Тя бе попитана и кои са най-наболелите проблеми на нашия регион: „За мен е много важно този район да получи развитието, което е необходимо – трябва да бъде развита транспортната инфраструктура, нужни са публични инвестиции, които засягат здравеопазването и достъпа до качествена здравна грижа, както и екологията и качеството на околната среда, като е нужно въвеждането на норми, за да се контролира замърсяването“ – категорична е Цонева.

По време на разговора бе засегната и темата с масовото притеснение сред хората, че ще бъдат изпращани български войници в Украйна, след като вече са изпратени  толкова много оръжия. Антоанета Цонева сподели, че това е една от най-тежките манипулации, която се използват и нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна: „Тези решения не се вземат от Правителството, а от Парламента и там никой от нас няма да гласува подобно решение“ – каза тя. „Според мен Украйна трябва да бъде подкрепена, тъй като, когато един агресор навлезе на територията на една суверенна страна, на нея трябва да й помогне целия свят и най-вече Европа.“

На финала на гостуването си Антоанета Цонева бе попитана и каква е нейната лична кауза за тези избори: „За мен е важно да стигна до колкото може повече хора и да разкажа за това, което вече сме направили, както и да помоля хората за доверие, за да можем да осигурим още по-голяма сила на нашия дневен ред, който пък е насочен към това в България да има справедливост и благосъстоянието на хората да се повишава. За да може тези неща да се засилят и отстояват, е нужен гласът на много хора, защото това, в което аз вярвам е, че всеки един глас е нужен и притежава сила“ – завърши тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе