Лудогорец стартира европохода с победа над Динамо (Батуми) в Разград с 3:1 (ВИДЕО)

Лудогорец победи с 3:1 Динамо Батуми в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. „Орлите“ обаче трябва да съжаляват, че не вкараха и повече, което щеше да им позволи да отидат в Грузия другата седмица по-спокойни . Напротив – сега разградчани ще трябва да дадат всичко от себе си, за да елиминират играчите на Андрий Демченко. Шокиращ момент обаче беляза срещата. В 63-ата минута от трибуните се чу съдийска свирка, заради което част от играчите на домакините спряха да играят и топката влетя в мрежата на Серджио Падт. Наистина нещо рядко срещано, което от своя страна не позволи на Лудогорец да реши всичко още в първия мач.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев заложи на състав без изненади, като нито един от новите не започна от първата минута. Пред вратаря Серджио Падт излязоха Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Диниш Алмейда и Антон Недялков. Педро Нареси и Ивайло Чочев бяха в средата на терена, докато зад централния нападател Руан действаха Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Тодор Неделев, за когото това бе дебют за Лудогорец в Европа. За пръв път с екипа на „орлите“ в турнирите на Стария континент излязоха още Диниш Алмейда и Ивайло Чочев. Очаквано на пейката започна игралият на Евро 2024 Якуб Пьотровски, а другият, участвал на турнира – Квадво Дуа, изобщо не беше в групата.

YouTube

Във 2-ата минута Текпетей опита пас към Рик, който излизаше на отлична позиция, но топката бе избита току пред него от защитник на грузинците. Лудогорец поведе в 13-ата минута. Тогава „орлите“ изпълниха по чудесен начин заучено положение на корнер. Неделев намери Рик на границата на наказателното поле, той финтира с лекота защитник на Динамо Батуми и сервира топката на непокрития на точката на дузпата Бърнард Текпетей, който нямаше как да сбърка – 1:0. Само седем минути след това Текпетей проби отдясно и върна към Руан, който стреля, но вратарят на Динамо Батуми Рикардо Силва отрази неговия изстрел. Лудогорец продължи да търси втори гол, като Диниш Алмейда се включи в атака и би, но не уцели вратата.

В 24-ата минута „орлите“ поведоха с 2:0. Точен беше Рик Джонатан. Той получи чудесен извеждащ пас от Руан, надбяга защитата на Динамо Батуми и без напрежение прати топката в мрежата на Рикардо Силва. Десет минути след това бразилецът направи нов хубав пробив и стреля мощно, обаче – над вратата. В края на първата част Тодор Неделев беше близо до гол след хубав пас на Аслак Фон Витри, но вратарят на грузинците спаси с една ръка тежкия му изстрел. Последва огромен пропуск на Руан, който с доза късмет преодоля защитата на Динамо и излезе сам срещу стража, но вместо да вкара, и би над нея от чиста позиция.

В началото на втората част пред гостите се откри добра възможност да намалят резултата, но техните нападатели не успяха да нанесат точният удар. Грузинците създадох още една добра възможност, когато след час игра Оноре Гомис би опасно, но след рикошет в Тодор Неделев топката отиде над вратата.

Натискът на Динамо Батуми даде резултат в в 63-ата минута. Тогава Гомис проби отляво, елиминира Текпетей и подаде за Мамучашвили и той вкара. Цялата защита на Лудогорец, включително и вратарят Серджио Падт спряха да играят, тъй като са чули съдийски сигнал. Такъв нямаше, а голът беше зачетен – 1:2. Наистина шокиращ момент в толкова сериозен момент.

Последва тройна смяна, като на терена влязоха Пьотровски, Тисера и Кайо Видал, а излязоха Неделев, Руан и Текептей. Това даде резултат и в 73-ата минута Лудогорец отново поведе с два гола. Точен от фаул беше Аслак Фон Витри. Реваншът е другата седмица край грузинското Черноморие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе