Кубрат отбеляза 187 г. от рождението на Апостола

Днес отбелязваме 187 години от рождението на един от най-великите български революционери – Васил Левски. Въпреки строително-ремонтните дейности в централната част на град Кубрат и около паметника на Левски, не липсваха присъстващи, които да почетат рождението на Апостола.

YouTube

Краткото, но съдържателно тържество се състоя пред сградата на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“, като събра жители на града, служители на общинската администрация и читалището. Тази година тържеството беше открито със слово от завеждащият отдел „ПКСДТО“ към Общината, Здравко Вутов. Той подчерта значимостта на делото на Левски и неговата непреходна роля в българската история. Вутов говори с вдъхновение за саможертвата и идеалите на Апостола, призовавайки всички да запазят в сърцата си заветите му.

Важна част от честването бяха изпълненията на най-малките жители на Кубрат. Деца от ДГ „Щастливо Детство“ с трепет и вълнение рецитираха стихове, посветени на Левски. Кубиляй Гюнай от втора група „Слънчо“ и Симай Расим от трета „б“ група „Смехурани“ вдъхнаха живот на думите с детска чистота и искреност, докосвайки сърцата на всички присъстващи. Техните изпълнения бяха високо оценени и аплодирани, а заместник-кмета на община Кубрат, Женифер Пойраз, награди малките рецитатори с лакомства, като жест на признателност и поощрение.

Макар и в по-ограничен формат поради ремонтите, тържеството в Кубрат беше наситено с емоции и уважение към паметта и делото на Васил Левски. Жителите на града показаха, че почитта към великите личности на България е жива и важна част от тяхното културно наследство. Празничната атмосфера и искрените думи на младите таланти направиха деня незабравим за всички присъстващи.

Със сигурност духът на Левски ще продължава да вдъхновява поколенията напред, а в Кубрат всяка година ще си спомнят за Апостола с гордост и почит.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе