Лудогорец продължава с победите по пътя към Шампионска лига (ВИДЕО)

Лудогорец победи Динамо Минск с 2:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Така „орлите“ направиха голяма крачка към отстраняването на беларусите, на които гостуват в Унгария другата седмица. Ако това се случи, „зелените“ ще си гарантират минимум участието в груповата фаза на Лигата на конференциите. Иначе мечтата на всички в Разград е ясна – трето участие в основната част на Шампионската лига.

Още във 2-ата минута гостите направиха голям пропуск, като след центриране от корнер Алексей Гаврилович бе напълно непокрит, но не уцели вратата.

YouTube

Лудогорец обаче отговори бързо. В 9-ата минута „орлите“ подеха контраатака, Текпетей намери Рик, той от своя страна подаде на Пьотровски, а полякът с прецизен извеждащ пас заложи топката на Текпетей, който с мощен изстрел не остави шансове на вратаря на Динамо Минск – 1:0! Седем минути след това разградчани направиха нова добра атака, като Лапухов спаси силен удар на Фон Витри, а при добавката Тодор Неделев беше блокиран от защитник.

В 28-ата минута Серджио Пад отново показва, че се намира в чудесна форма, като спаси опасен удар по земя на Пигас.

В 44-ата минута Лудогорец получи дузпа. Неделев и Чочев направиха страхотно двойно подаване, което изведе бившия играч на Ботев Пд сам срещу вратаря. Политевич обаче го удари в лицето и го свали на земята. Зад топката застана именно Неделев, който прати вратаря в другия ъгъл – 2:0!

В 47-ата минута Лудогорец направи мълниеносна контраатака, подета от Рик, който намери Текпетей, а той веднага продължи за Неделев, който този път нямаше късмет и би високо над вратата. Десет минути след това вратарят на беларусите Лапухов показа чудесен рефлекс след изстрел на Пьотровски, рикоширал в защитник на гостите.

Реваншът е другата седмица в унгарския град Мезьокьовешд. Ако Лудогорец не загуби тази среща отива в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където почти сигурно ще срещне азербайджанския първенец Карабах.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе