Юношите на ФКСБ вдигнаха купата за първо място на „VIVACOM CUP 2024“

Юношите на ФКСБ огласиха комплекс „Гнездо на орли“ в Разград, на чийто терен с радостни песни и възторжени възгласи вдигнаха купата за първо място на Международния младежки футболен турнир „VIVACOM CUP 2024“.

Тридневните футболни страсти около провеждането му приключиха подобаващо с емоционално наситено официално награждаване на 14-годишните участници. Съпреживяха го официални лица, представители и привърженици на клубовете, както и талисманът на разградския клуб – орлицата „Фортуна“. Церемонията се проведе на един от терените в спортния комплекс, където домакините на спортната надправера от „Лудогорец“ се бяха погрижили да осигурят перфектни условия за успешното представяне на младежите.

YouTube

Награждаването се извърши броени минути след еуфорията от последния съдийски сигнал, който сложи край на финалния сблъсък за първото място между ФКСБ и „Зимбру“ (Кишинев). След оспорвани 6 срещи в крайна сметка двата тима завършиха с равен брой точки. Според регламента на турнира обаче купата за първо място вдигнаха юношите на румънския отбор заради по-добрата си голова разлика. Купата на първенците им връчи представителят на генералния спонсор на турнира „Виваком“ – Елица Събева.

Момчетата от „Зимбру“ заслужено вдигнаха купата за второ място. Приза им връчи техническият директор и легендарен защитник на „Лудогорец“ Козмин Моци. На достойното трето място в крайното класиране завършиха Талантите на родния шампион „Лудогорец“, които бяха наградени от директора на Детско-юношеската школа на „орлите“ Радослав Комитов. На четвърто място се класираха юношите на „Динамо“ (Киев), наградени от ганайският ас на „Лудогорец“ Бърнард Текпетей.

Всички участници получиха и подаръци от един от спонсорите на турнира – веригата спортни магазини „Sport Vision“. Индивидуални призове получиха отличилите се със своите постижения футболисти. За най-добър вратар бе избран Едвин Чинкан от първенците на турнира ФКСБ. Наградата му връчи Бърнард ТекпетейПриза за най-добър защитник получи Витомир Тодоров от „Лудогорец“, който бе награден от Козмин Моци. Николас Пуриче от ФКСБ взе отличието за голмайстор на турнира, връчено от Радослав Комитов. Отборът на „Динамо“ бе определен за демонстрирана най-спортсментска игра. Награди ги Елица Събева, а Бърнард Текпетей връчи отличието за най-добър халф на играча на „Зимбру“ Михай Пушкашу.

Тазгодишното осмо издание на турнира „VIVACOM CUP“ привлече десетки амбицирани млади спортисти – шампиони на Румъния, Молдова и Украйна. Те се впуснаха в преследване на достойно представяне и проведоха атрактивни футболни срещи, които преминаха в дух на спортментство и приятелска атмосфера.

Организаторите от ПФК „Лудогорец“ изказват своите огромни благодарности на генералния спонсор на турнира „Виваком“ и на спонсорите от „Sport Vision“, които съответно за осма и втора поредна година подкрепят развитието на младите футболни надежди.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе