Юноши на Лудогорец завършиха без загуба участието си в силен международен турнир

Младите играчи на „Лудогорец“ завършиха без загуба участието си в силния и престижен Международен младежки футболен турнир „Футболни приятели“. Той се проведе в края на миналата седмица в град Фока в Босна и Херцеговина.

Дебютното представяне на младите 16 и 17-годишни „орли“ в надпреварата беше повече от успешно и забележително. Те бяха водени от старши треньора Мартин Цирков, наставника Емилиян Петров, треньорът на вратарите Здравко Чавдаров и кондиционният треньор Сергей Съров.

YouTube

Благодарение на себераздаването на играчите, таланта им и демонстрираните футболни достойнства, „Лудогорец“ финишира като единствения участник без допуснат гол в своята врата. Стражът на разградчани Валентин Валентинов, който успя да опази мрежата си суха, бе определен за най-добър вратар на турнира. Максим Минков стана голмайстор на надпреварата.

Престижният турнир изправи един срещу друг 8 силни и водещи отбора в своите държави: „Лудогорец“, домакините „Сутиеска Фока“ от Босненската Република Сръбска, „Железничар“ (Сараево), сръбският тим „Цървена звезда“, хърватският отбор „Риека“, юношите на „Будучност“ от Черна гора, младите футболисти от „Академия Пандев“ в Северна Македония, сръбският тим „Войводина“. В продължение на три дни всеки от тях изигра по един мач в преследване на първото място.

Отличната игра на разградчани и записаните от тях две победи срещу „Сутиеска Фока“ и „Железничар“ ги изведе до финала, който се състоя късно снощи. В него Талантите на българския шампион излязоха на терена срещу „Цървена звезда“. Здравата и борбена игра предостави редица голови ситуации за „Лудогорец“, но те пропуснаха да се възползват от създадените добри положения и да си тръгнат като първенци. След изтичане на редовното време така и не бе излъчен краен победител и всичко се реши с изпълнение на дузпи. Топката в мрежата на „Цървена звезда“ оплетоха Александър Валеков, Христо Тотов, Елисей Съров, Светлин Кралев и Крис Иванов. Стражът на „Лудогорец“ Валентин Валентинов на два пъти успя да разколебае сръбските играчи и да опази мрежата си суха. Макар хъса за победа на разградчани, качественият мач излъчи като победител на 18-тото издание на Международния турнир тима на „Цървена звезда“ с общ краен резултат 5:6.

Аз и целия треньорски екип благодарим на ръководството на ПФК „Лудогорец“ за възможността да участваме на толкова силен международен турнир, част от подготовката ни за предстоящия сезон. Имахме шанс да се изправим срещу силни и водещи в своите държави отбори. Това е много важен и ценен международен опит за нас като треньори, за индивидуалното развитие на играчите, както и за отбора като цяло. Доволен съм от представянето на футболистите, в нито един момент не отстъпвахме на тези силни отбори, дори през голяма част успяхме да ги надиграем. Разбира се, има и леко разочарование от това, че бяхме толкова близо до победата и да си тръгнем като шампиони, сподели емоциите от участието на „Лудогорец“ старши треньорът Мартин Цирков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе