Лудогорец среща Карабах напред в Шампионската лига, „орлите“ си осигуриха европейски мачове до декември

Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига. „Орлите“ отстъпиха с 0:1 в символичното гостуване на Динамо Минск в унгарския град Мезокьовешд, но продължава напред с общ резултат от 2:1, благодарение на победата в първия мач в Разград с 2:0. Единственото попадение за беларусите в реванша отбеляза Иван Бахар в 37-ата минута.

Подобно на първото си гостуване в предишния кръг срещу грузинския Динамо Батуми, Лудогорец отстъпи минимално, но това не се оказа фатално за крайния изход. Възпитаниците на Георги Дерменджиев доминираха през по-голямата част на двубоя имаха добри положения да отбележат попадение, но нямаха и късмет, защото удариха греда след удар на Текпетей. Динамо търсеше и втори гол, но направилият дебют за българския тим вратар Хендрик Бонман пази силно, а веднъж и гредата също му бе верен помощник.

YouTube

По този начин Лудогорец ще играе в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу азербайджански Карабах. С класирането си за тази фаза „орлите“ си осигуриха европейски мачове поне до края на годината, защото дори при отпадане от Карабах и впоследствие от плейофите в Лига Европа, разградчани ще играят в груповата фаза на третата по сила надпревара Лига на конференциите. Това ще бъде девето поредно участие на българския шампион в груповата фаза на европейски клубен турнирби общо 11 от европейския дебют на „орлите“ през 2012 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе