Община Кубрат и доброволци помагат на семейство, загубило дома си при пожар

В духа на съпричастност и човечност, служители на Община Кубрат и общински съветници се обединиха, за да подкрепят петчленно семейство, което наскоро загуби дома си в следствие на късо съединение и разрушителен пожар в село Савин. Благотворителната инициатива, организирана с цел да помогне на пострадалите, събра парични средства, които бяха връчени на семейството от кмета на общината, г-н Алкин Неби, и председателят на Общинския съвет, г-жа Нуршен Халилова.

YouTube

На организирано посещение, г-н Неби и г-жа Халилова предадоха събраните средства на семейството, което е изправено пред трудни времена след трагедията. Този жест на подкрепа вдъхна надежда и увереност на пострадалите, които се борят да преодолеят последиците от бедствието. Освен финансовата помощ, служителите на Общината предоставиха и стоки от първа необходимост като дрехи, одеяла, завивки, обувки и други вещи, които да помогнат на семейството да се справи с непосредствените си нужди.

В подкрепа на семейството се включи и малката Пламена Скопчанова от Бургас, само на 11 години, която дари средства от собствената си касичка. Този трогателен жест на състрадание и добрина демонстрира, че доброто сърце и желанието да се помага нямат възрастови граници.

В допълнение към тези усилия, служители на Общината погасиха и стари данъчни задължения на семейството за период от четири години. Това ще облекчи финансовата тежест върху семейството и ще им позволи да се фокусират върху възстановяването си след трагедията.

Тази съвместна инициатива е ясен пример за силата на обединените усилия и съпричастността в общността. Тя показва как хората могат да се мобилизират и да помогнат на своите съграждани в момент на нужда, вдъхвайки надежда и увереност в по-доброто бъдеще.

Към каузата се присъединиха и доброволци от Кубрат, Исперих и село Мъдрево, оказвайки значителна подкрепа на пострадалото семейство. „Съдействие оказваме и ние“, заяви кметът на село Савин, Шефкъ Мехмедов. Домакинята на засегнатото семейство, Галина Кръстева, изрази своята благодарност към служителите на Общината, към всички доброволци, бизнесмени и спонсори, които са се включили в помощта.

Инициативата на Община Кубрат и доброволците, включително и малката Пламена, е вдъхновяващ пример за солидарност и човечност. Тя доказва, че когато хората се обединят в името на доброто, могат да постигнат значими резултати и да окажат реална помощ на тези в нужда. Нека този акт на доброта служи като пример за всички нас и ни напомня колко е важно да бъдем съпричастни и да подкрепяме своите съграждани в трудни моменти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе