ОБНОВЕНА: 4 къщи, покрив и стопански постройки горят в Побит камък (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пожарът в село Побит камък, който възникна в късния следобед днес, е овладян със съдействието на няколко институции и участието в гасенето и на доброволци. Предотвратено бе разрастването на огъня към гористите местности край селото. Затрудненията бяха свързани с възникването в един и същ период на няколко пожара в Разградска област, освен имотите в Побит камък горяха и сухи треви във Вилната зона край Разград – под мотел „Пътна среща”, в самуилското село Хума и други населени места.

YouTube

Пожарникари от Районната служба”Противопожарна дейност и защита на населението”-Разград, Участъка на Пожарната в Завет и огнеборци от Русе координираха действията по гасенето на огъня в Побит камък, който унищожи 4 необитаеми къщи и нанесе сериозни щети по 2 обитаеми къщи. Земеделци от Побит камък, Дянково и Острово, доброволци от Дянково, Киченица и Топчии, както и лично кметовете на тези населени места също се включиха в гасенето.

По инициатива на Кмета на Община Разград Добрин Добрев, който също бе на мястото на инцидента, в дейностите по пожарогасене бяха включени и работници от Общинско предприятие „Разградлес”, а сметосъбиращата фирма „Уейст Солюшънс” участва в спасителните работи с водоноска и уредба за пожарогасене.

Вследствие на пожара едновременно паднаха 6 електрически стълба,  при което пострада и автомобилa, използван от кмета на Община Разград, който бе спрян в района.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе