Как да се грижим за здравето си, ако имаме висока кръвна захар?

Хората, които страдат от диабет или имат висока кръвна захар, е добре редовно да измерват стойностите на глюкозата в кръвта. Ако и вие имате подобен здравословен проблем изберете някой от модерните апарати за измерване на кръвната захар. Препоръчително е подобно устройство да бъде поръчано от аптеката, защото ще сте спокойни за неговото качество и това, че работи безотказно. Дори да нямате доказан диабет, а само отклонения от показателите на глюкозата, е правилно да контролирате проблема като правите измервания ежедневно.

Какви са основните характеристики на апаратите за кръвна захар?

Измерването на глюкозата в кръвта би следвало да се извършва всеки ден в определен час. Апаратът за измерване на кръвната захар, ще ви помогне да следите състоянието си. Той е изключително удобен и компактен, нарича се глюкомер и към него се предлагат специални ленти. Модерният апарат за измерване на кръвната захар е практичен, може да се съхранява лесно и най-важното използва се удобно и функционално. Устройствата работят много прецизно, като винаги дават сигнализация, ако кръвта поставена върху тест лентата не е достатъчно. Апаратът за измерване на кръвната захар може да сигнализира, когато лентата е повредена или ако е с изтекъл срок на годност.

YouTube

Всички тези детайли са свързани, защото влияят върху крайния резултат, а той е от значение за здравословното ви състояние. Устройството реагира на биохимично ниво дължащо се на взаимодействието между кръвната захар и ензимите. Ако заболяването диабет е констатирано при вас, е от изключително значение да инвестирате в хубав и качествен апарат за измерване на кръвната захар. От стойностите, които той ще засече, зависи дозата инсулин която бихте взели, за да поддържате състоянието си в здравословни норми. Посетете тяхната карта на сайта.

Как правилно да използваме апарата?

За да имате точни резултати, задължително трябва да работите внимателно с апарата за измерване на кръвна захар. Ако вече сте избрали подходящ глюкомер, е добре да следвате някои правила, които ще ви помогнат по-бързо и точно да определите нивата на кръвната си захар. Специалистите от Mirabel.bg ще насочат вниманието ви към следните особености:

  • ръцете винаги трябва да са добре измити и почистени – това е важно, защото в противен случай глюкомерът може да отчете неточен резултат;
  • след убождане на пръста направете лек масаж – така ще стимулирате отделянето на хубава капка кръв, а не междуклетъчна течност. Препоръчваме върху тестовата лента да поставите втората капка за по-голяма сигурност;
  • използвайте качествени тест ленти в срок на годност – важно е, защото от тях зависи до голяма степен точността на резултата;
  • почиствайте редовно апарата за измерване – в зоната, където се поставя лентата, е възможно да се получи замърсяване, което да повлияе на правилното отчитане;
  • спазвайте препоръките описани върху опаковката – всеки модел глюкомер има своите специфични характеристики. Ето защо е препоръчително да се придържате към препоръките на производителя.

Апаратът трябва да се съхранява много внимателно далеч от пряка слънчева светлина и високи температури. Най-добре е след използване да го почистите внимателно, без да използвате вода или друга течност. След това го приберете в оригиналната опаковка на предварително определено от вас място. Вижте повече за електроните термометри и апарати тук.

Трябва ли да имаме чанта за инсулин?

Ако използвате лекарства за диабетици обезателно трябва да притежавате специална охлаждаща чантча за инсулин. Благодарение на нея ще може да носите медикаментите, както и глюкомера с тест ленти навсякъде със себе си. Обезателно трябва да предпазите инсулина от затопляне и поради тази причина, когато сте навън, е нужно да носите със себе си охлаждаща чанта за инсулин. Тези аксесоари са специално изработени за целта и притежават различни отделения.

Лесно ще може да подредите необходимите медикаменти, спринцовка както и апарата за измерване на кръвна захар. В чантата, освен иглите и спринцовката, може да поставите и специалната писалка, която служи за инжектиране на единична доза от лекарството. Изберете подходящ модел чанта за инсулин, която е съобразена с вашето ежедневие и ще ви бъде най-удобна, когато сте навън или на път. Това е абсолютно задължителна покупка за всеки диабетик, а не просто моден аксесоар.

Охлаждащата чанта осигурява подходящи условия за съхранение на живото поддържащият медикамент. Вече има все повече деца болни от диабет и поради тази причина производителите се фокусират върху техния комфорт, изработвайки специални дизайни за най-малките. Така те приемат важната охлаждаща чанта за инсулин като вид симпатичен несесер, който задължително трябва да бъде с тях.

Какви са дизайните на модерните чанти за инсулин?

Потребителите, които са насочили вниманието си към покупка на охлаждаща чанта за инсулин, търсят нещо практично и функционално. Обикновено артикулите изглеждат като малко несесерче, но снабдено с множество отделения. Производителите ви предлагат красиви аксесоари в най-различни цветове като има и универсални в кафяво, черно и сиво. Може да купите чанта за охлаждане на инсулина в друг любим за вас нюанс, който е по-ярък или с някакъв декоративен дизайн.

Важно е несесерът да бъде винаги с вас когато сте навън и да обезопасява инсулина, иглите и другите артикули, които носите. Ако купувате охлаждаща чанта за дете се придържайте към характерните за малчуганите модели в по-ярки цветове или изрисувани с интересни мотиви от любими филмчета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе