Първи звънец за новата учебна година за 1 777 ученици в Исперих

С посрещане на училищните знамена и тържества образователните институции в община Исперих откриха новата учебна година. По покана на директорите на учебните заведения представители на Администрацията присъстваха на празничните мероприятия.

Г-н Шукри сподели празничния 16 септември с колектива и възпитаниците на Основно училище „Васил Априлов“ – гр. Исперих. Той пожела на всички здрава, ползотворна и изпълнена с благоприятни възможности учебна година. „Нека заедно поддържаме вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот“, призова той.

YouTube

„На добър час!“ пожела зам.-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Аксел Кючюк на учениците и на новия директор на Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Исперих г-жа Дарина Спиридонова.

В Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ председателят на Общински съвет – Исперих Бейти Бекир пожела сили и всеотдайност в ежедневните усилия на преподавателите да предоставят качествено образование и да предадат на учениците си най-ценните житейски уроци. Там началото на новата учебна година беше дадено с откриване на мраморна плоча със стих за хан Аспарух, дарение от автора на текста д-р Кърчев. Гости на събитието бяха още председатели на Постоянните комисии към ОбС –Исперих и Албена Добрева – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО – Разград.

Своите пожелания за успешна и ползотворна учебна година поднесоха към колектива и учениците на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих секретарят на Общината г-жа Севим Адем и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ г-н Исмаил Айдън.

В община Исперих училищния праг за първи път днес прекрачиха 173 първокласници, броят на учениците в общината е 1777.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе