Как правилно да лекуваме грип и болки в гърлото?

Времето в което всички хора се сблъскват с настинките, вирусите и грипа почти е настъпило и е нормално да се замислете, как точно трябва да проведете лечение при нужда. Препоръчително е преди да сте се заразили да потърсите подходящи лекарства против грип и настинка, за да бъде добре заредена домашната ви аптечка. Винаги е хубаво да имате достатъчно информация за това как протичат вирусните инфекции и грипа, какви са симптомите и какво трябва да направите, за да се излекувате бързо. Това са сезонни заболявания, които могат да се повлияят от различни лекарства, налични в аптеката дори и без рецепта.

Как да разпознаем настинката и грипа по симптомите?

Тези добре познати на всички заболявания се причиняват от различни вируси, но въпреки това имат много сходни симптоми. В студените месеци температурите са ниски и е доста по-вероятно да настинете и да се сблъскате с различни болестотворни агенти. В това време от годината носната лигавица е по-суха, което е и предпоставка за проникване на подобни риновируси, които са отговорни за настинките. Ако инфекцията е грипна, ще имате болки в гърлото и проблеми с белите дробове. Ще отбележим някои от основните симптоми на настинката и грипа, за които трябва да следите:

YouTube

  • настинката обикновено продължава между 7 и 10 дни – в началото ще усещате дискомфорт в гърлото, хрема, главоболие, а по-късно и кашлица. Не е изключено да забележите повишение на телесната температура както и главоболие;
  • характерното при грипа е, че той започва изведнъж – може да продължи около две седмици. В началото ще имате висока температура, втрисане, болки в гърлото, хрема и главоболие;
  • друг много характерен симптом е кашлицата – тя е придружена от умора, отпадналост и общо влошено здравословно състояние.

Лекарствата, които са насочени към симптомите на настинката и грипа са комплексни и оказват въздействие върху голяма част от тях. Вижте повече тук.

Кое е правилното лечение и какви лекарства да ползваме при грип?

Лекарите препоръчват, щом забележите подобни симптоми, да си останете вкъщи, за да се отдадете на активна почивка, която включва пиене на достатъчно топли течности. Вероятно ще се чувствате много отпаднали и поради тази причина ще сте по-сънливи. Това е напълно нормално, важно е само да се храните като наблягате на топлата пилешка супа и чая с мед. При подобни заболявания не се препоръчва употребата на антибиотици.

Фармацевтите от Aptekifenix.bg ще насочат вниманието ви към противовъзпалителните и антипиретичните лекарства. Едни от най-често купуваните лекарства от този раздел са: Грипекс, Колдрекс, Нурофен, Терафлу и таблетки против болки в гърлото. Това са препарати, които ще намалят възпалението и ще окажат благоприятно въздействие върху главоболието, високата температура, хремата, болки в гърлото и запушения нос. Важно е да спазвате препоръките върху опаковката на медикамента, както и да се консултирате с лекар при необходимост.

Защо е важно да обърнем специално внимание на болките в гърлото?

Както споменахме един от най-неприятните симптоми е свързан с дискомфорта на носоглътката. Препоръчва се при болки в гърлото да избирате таблетките за смучене. Те са най-ефективни, защото облекчават лигавицата и спират възпалението. Обикновено таблетките съдържат и различни натурални съставки като мед, мента, евкалипт и други. В природата съществуват много растения, които имат отпускащо действие и помагат при болки.

Съставките в таблетките за смучене създават защитен филм в гърлото и така облекчават неразположението. Друго лекарство, което може да изберете, е под формата на спрей. В тези препарати се съдържа антисептично вещество и обезболяващо което облекчава симптомите. Лекарството се бори с вирусите и бактериите, които причиняват инфекцията и болката в гърлото. Специалистите препоръчват да вземете навременни мерки, ако имате подобни усещания, защото в противен случай те могат да се засилят и да не отшумят така бързо. Изберете медикамент във форма, която ще ви бъде удобно да приемате и спазвайте препоръките върху опаковката. Вижте още тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе