РУ-Кубрат и комисията по превенция организираха беседа на тема „Аз, спазвам правилата, а Ти?!“

Забавна превенция на тема: „Аз, спазвам правилата, а Ти?!“ организира местната комисия в партньорство с районното управление на МВР- Кубрат.  Обект на превенция станаха  учениците от двете степени на образование – начален и прогимназиален при ОУ „Васил Левски“- Беловец.  В рамките на един учебен час (изнесена класна стая) възпитаниците на училището имаха възможност да  затвърдят с тематични гатанки познанията си, свързани с безопасността на движението по пътищата, и да научат нови такива, свързани с уличното движение. За това им помогна и специалният гост на събитието Сюзан Мехмедова – инспектор „Пътен контрол“ при РУ-Кубрат, която провокира учениците да разсъждават по темата, задавайки интересни въпроси. Как се движим безопасно, кои са основните правила за движение на пътя, как пресичаме, когато сме с колело, къде се движат пешеходците, ако няма тротоар и още много други въпроси намериха отговори по време на образователната среща от превантивен характер.

Със събитието организаторите уважиха и инициативата на МВР „Дни на безопасността“, която тази година се провежда в дните 16-22  септември  под мотото  „Остани жив! Пази живота!”

YouTube

За отличното си представяне и активност по време на срещата, учениците получиха похвална грамота, а гостът – благодарствено писмо и специална картина – подарък от Умут, ученик от четвърти клас, с чиито рисувателни умения училището се гордее.  Възпитаниците на В. Халилова – старши учител  в ЦДО при СУ „Христо Ботев“ , се включиха в събитието, като изпратиха рисунки, посветени на темата, от които ясно пролича, че малчуганите от втори клас познават основните елементи на пътя, като пешеходна пътека, светофар, тротоар и др. Рисунките бяха подарени по време на срещата.„Прави добро впечатление, когато учители и родители проявяват интерес към превантивната работа сред подрастващите и търсят взаимодействие със субектите по превенция. Заедно наистина сме по-полезни и успешни. Всеки един специалист от дадена сфера има какво да даде като знание, насока, препоръка. Това обогатява общата култура на подрастващите, не е малко“, коментира кубратският секретар д-р Н. Карагьозова и благодари на началника на РУ–Кубрат Йордан Йорданов и директора на училището Г. Ганева, които  подхождат винаги с разбиране и оказват съдействие при реализирането на превантивни дейности сред подрастващите. Присъствието на родители и този път направи добро впечатление на организаторите, които приемат родителя като важен фактор, който трябва да е активен партньор в живота на училището в интерес на децата.

Участниците завършиха срещата с призив-послание:

 „Коланът спасява живот – не го пренебрегвай!

 „Не сядай зад волана, ако си пил, употребил наркотици и си  уморен!“

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе