Емпатистите от кубратската комисия подкрепиха родители, които избраха благотворителна кауза вместо цветя за първия учебен ден

Новата седмица на месец октомври (14-20.2024) започна с вълнение за доброволците на кубратската комисия.  Обедини ги поредната инициатива от хуманен характер  с името „С  усмивка и сърце да докоснем друго сърце“. Събитието споделиха с родители и ученици от 2 „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ , които неотдавна спечелиха симпатиите им с решението си да изберат благотворителен жест вместо цветя за първия учебен ден. Със събраните средства малчуганите дадоха заявка да подпомогнат техни връстници в нужда и да подкрепят националната кампания на МВР за деца на загинали полицаи, която ще бъде активна през месец ноември.

За първата си благотворителна проява с пълен консенсус  учениците избраха познатата инициатива „От деца за деца“, чрез която  три деца (две момичета и едно момче) бяха зарадвани с куп подаръци и с пожелания усмивките да преобладават повече в живота им и да срещат все  повече хора с добри сърца.  Малките добротворци бяха щедро подкрепени от техните каки и батковци, които и този път бяха от щедри по щедри.

YouTube

Инициативите с благотворителен характер са обединени в програмата на кубратската комисия „Превенция чрез добротворчество“, която през настоящата година тече под мотото „Твори добро-дари добро“. Ентусиазираните младежи,  които се включват активно с лични средства в реализирането на различни събития   без колебание  застанаха до малчуганите не само като добри примери, но и като техни приятели и отправиха пожелание да бъдат винаги, когато могат посланици на Доброто и да не спират да радват с малките си добри дела.

 „Един от начините да държим агресията и насилието далеч от всеки един от нас,  е  когато се научим да разбираме по добре другия, когато все повече протягаме ръка за помощ и подкрепа, когато държим сърцата си отворени..“, сподели още  кубратския секретар Н. Карагьозова, и загатна, че предстоят още прояви до края на годината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе