Позитивна педагогическа техника разигра МКБППМН-Кубрат в местна езикова школа в Кубрат

Езикова школа  „Dreamland“ в Кубрат с ръководител Румяна Тодорова стана домакин на позитивна педагогическа техника „Вежливи и сплотени в час“  включена в програмата на местната комисия „Позитивно поведение в класната стая“. Ученици от четвърти клас, изучаващи английски език имаха възможност на 22 октомври 2024 г. преди началото на часа да изиграят текст, представящ позитивна ученическа среда. С подходящи движения и емоции, учениците без грешка изтанцуваха текста, от който  става ясно, че  учениците са: „Задружни и сплотени в час.  Усмихнати и сърдечни към всеки един от нас. Това ни прави мили и добри, още по- любезни и много по-добри. Помагаме си в нужда и си благодарим, като се учим на добро всеки ден. Не се сърдим, нито караме. С мир решаваме конфликти и с прегръдки се даряваме взаимно. Ние сме големи и сме примери добри, убедихте се нали..?!“

Цялата група не скри изненадата си, подготвена от тяхната учителка, която покани кубратската комисия, за да им подари моменти на радост и релакс преди да започне сериозната част на урока.

YouTube

В изпълнение на игровата техника на учениците помогна Беркант Мутишев-активен доброволец на местната комисия, който за кратко се превърна  в любим Батко на много деца.

Образователната институция е партньор на местната комисия от няколко години и помага в реализирането на събития, които имат за основна задача да позитивират учебната среда, насърчават децата за по-активно учене с разбиране, като ползват различни техники, които зареждат емоционално децата и допринасят за по-лесното протичане на учебния процес. За съвместното сътрудничество, местната комисия не пропусна да връчи от традиционните си благодарствени писма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе