ИТ аутсорсинг услуги – защо да ги изберем за бизнеса

Когато дадена функция в един бизнес е обект на аутсорсване, това води до множество дивиденти за компанията, сред които е намаляването на разходите за заплати. Този вид услуга е част и от ИТ сферата, която непрестанно ни изненадва с иновации и постигнати резултати – когато организацията възложи изпълнението на IT операциите на трети лица, то това се определя като стратегически подход. В следващите редове ще разберете защо!

Какво е важно да знаем за ИТ аутсорсинга?

Понятието е възникнало неотдавна, но с годините се използва все по-често в бизнес средите. Накратко:

YouTube

  • ИТ аутсорсингът и релевантните към него инструменти означават пълно или частично прехвърляне на работните операции, свързани с IT структурата на дадена компания, към външна фирма, в която работи екип от специалисти. Защо обаче все повече организации предпочитат този вариант пред това да наемат IT експерт, който да извършва тази дейност на вътрешно ниво;
  • Просто е. Разходите, свързани със заплати и обучение на IT експерти на щатна позиция, не са никак малко – осигуровки, обучения, бонуси, отпуск, болнични и др. Те биха си стрували, ако става дума за малка компания, но ако говорим за такава с по-големи мащаби или дори за корпорация със сложна бизнес структура, това не е удачен вариант;
  • в този ред на мисли, ангажирането на външна фирма, която да извършва мрежова, хардуерна и софтуерна поддръжка, базирана на предварително базирани правила, е подходът, който би довел до много добри резултати. Подобни услуги са от витално значение за сериозните бизнеси, които търсят високо ниво на обслужване;
  • абонаментните поддръжки, извършвани въз основа на SLA (Service level of agreement) се считат за рентабилна инвестиция с пълна възвръщаемост – те се свързват още с преимущества като бързи реакции при възникнали казуси, високо ниво на компетентност, бързина, мониторинг и проактивност;
  • ИТ аутосрсингът също така дава достъп до подробни експертизи, с които бизнесът може да се подобри на много нива – това е още една основателна причина големите бизнеси (и не само) да избират този подход пред това да наемат експерти.

Достъпът до най-новите технологии в IT сферата е вече възможен с ит аутсорсинг услуги. От Simplex Systems напомнят, че когато бъде нает служител на щатна позиция, той ще има достъп само до вече съществуващите във фирмата технологии, но при аутсорсването хоризонтът се разширява значително. Освен това, служителят не винаги има нужната компетенция, за да разреши възникнал казус – това обаче няма да бъде проблем за екипа от специалисти във външната фирма.

С какви плюсове се свързва този вид услуга?

IT аутсорсингът е възможност за оптимизиране на оперативните разходи и за повишаване на ефективността в отделите. Този вид услуга се асоциира с богата експертиза по отношение на практиката, което не винаги се открива при щатните служители. За да се постигне допълване на професионалните компетенции, е необходимо да се разчита на екип от специалисти, които да работят в екип.

Именно затова ИТ аутсорсингът е много важен аспект от бизнес развитието – услугата се свързва още с мониторинг и профилактика на слабите звена, както и на задаващите се проблеми. Прогнозирането има основополагащо значение за прогреса на дадена фирма/организация/корпорация, която иска да бъде конкурентноспособна и все по-устойчива на пазара.

Плюсовете, с които IT аутсорсинга се свързва, това са по-малките разходи за заплати на специалисти, достъпът до подробна експертиза, възможност за освобождаване на ключови вътрешни ресурси (и фокус върху по-важни бизнес точки), повишена киберсигурност, гъвкавост и непрекъснат достъп до най-новите технологии в IT сферата.

Какви решения предлагат от Simplex Systems?

Simplex Systems е компания, която предлага разнообразни ИТ услуги, с помощта на които технологичните предизвикателства лесно могат да бъдат трансформирани във възможност за бизнес развитие. Достъпни са решения като IT поддръжка, мрежови и облачни услуги, осигуряване на киберсигурност, оптимизация на сървърните ресурси и виртуализация, консултантски услуги, които включват изготвянето на IT стратегии, управление на разходите и оценка на ИТ инфраструктурата.

От Симплекс Системс предлагат още и решения за комплексна поддръжка, която включва всяко едно звено от IT структурата на дадена фирма. При изготвянето на стратегическия план се вземат под внимание индивидуалните нужди на компания, за да бъдат всички ресурси максимално оптимизирани. Осигуряването на надеждна мрежова връзка е също в обхвата на ИТ аутсорсинга, предлаган от Симплекс Системс.

Защо да изберете ИТ аутсорсинг за своя бизнес?

Подобни услуги са иновация в динамичния свят на модерните технологии, който с всеки изминал ден става все по-богат на IT решения. За да бъдат компаниите в крак с новостите, те биха могли да се възползват от IT аутсорсинг, като по този начин ще постигнат по-добра рентабилност и ще подобрят бизнес позициите си сред конкурентите си. Вижте още и в този блог.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе