Откриха Първия етап на Ученически игри 2024/2025 в Исперих

На 25 октомври кметът Белгин Шукри откри Общинския етап от ученически игри 2024/2025 г.., който стартира с първенства по футбол. Домакин на проявата е Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“.

Г-н Шукри приветства всички участници и пожела на най-добрите да представят достойно община Исперих на областните състезания. Заедно с него да поздрави отборите бяха и зам.-кметът аксел Кючюк и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Исмаил Айдън.

YouTube

Във футболните надпревари участие взеха ученици от 5 до 7 клас, възпитаници на ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – с. Лудогорци и ОУ „Отец Паисий“ – с. Подайва. Те демонстрираха своята спортна подготовка и се бориха за победата на футболния терен.

Отборът на ОУ „Христо Ботев“ – с. Лудогорци стана общински първенец. На второ място се класира отборът на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих, а бронзовият медал си извоюваха възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих.

Ученически игри 2024/2025 г. са част от Национален спортен календар на Министерство на образованието и науката и представляват основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето. Организатор на общинския етап на състезанията е Община Исперих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе